Pau Casals, el músic, l’home i la pau

La secció d’Història Barcelona ha inaugurat enguany les conferències amb el periodista i historiador de música, Joan Vives, amb la primera dedicada al gran mestre Pau Casals (el Vendrell, 1876 – San Juan de Puerto Rico, 1973). Un dels músics més influents del segle XX, considerat fins ara el millor violoncel·lista del món, i que va ser, a més de director d’orquestra, compositor i humanista, un ferm lluitador per la llibertat i la democràcia.

“Una conferència brillant, on vam tenir l’oportunitat de conèixer més detalls tant de la seva vida com de la seva obra”, comenta Roser Pàez, delegada de la secció. El primer contacte amb el violoncel i l’inici dels seus estudis a Barcelona, amb el professor de composició Josep Rodoreda i el professor de violoncel Josep Garcia. Les seves primeres actuacions al cafè Tost de Barcelona set dies a la setmana, tres hores cada nit, per 4 pessetes. Més endavant la seva amistat amb Isaac Albéniz i Enric Granados.

De tots els concerts que fa arreu del món, cal destacar especialment el del 24 d’octubre de 1971, a la seu de l’Assemblea General de l’ONU a Nova York, on estrena l’himne de les Nacions Unides i el secretari general U Thant li fa entrega de la Medalla de la Pau. Un discurs d’agraïment, on fa una menció especial de reconeixement a la seva mare i una defensa clara del seu país d’origen. 

Una sessió inoblidable!

Entrada anterior
Ikigai i educació: com connectar talents per trobar el propòsit dels estudis
Entrada següent
Golf Sevilla participa al Torneig Benèfic Tierra de Hombres
Menú