Roser Pàez, delegada d’Història Barcelona, ens explica com va anar el viatge que han fet el mes d’abril a Cornualla (Regne Unit).
Una experiència fascinant i irrepetible! Una immersió absoluta, acompanyats pel professor David Revelles, en la història, costums i tradicions d’aquest ducat que pertany a la Corona Britànica.
En arribar a Bristol, ens vam dirigir cap a Bath per visitar les termes romanes, declarades patrimoni de la humanitat per la UNESCO, per al dia següent ja endinsant-nos de ple en aquesta península. L’endemà vam visitar, per un dels indrets més emblemàtics, la petita localitat de Fowey. Passejar pels seus carrers empedrats va ser tota una aventura! És aquí on va néixer la novel·lista Daphne Du Maurier, autora d’obres com “Rebeca”, “Jamaica Inn” i “Els ocells”, novel·les adaptades al cinema per Alfred Hitchcock, que de ben segur tothom recorda.
Interessant també la visita als hivernacles amb forma de cúpula de més de 35 metres d’altura, Eden Project, construïts en una mina d’argila caolinita rehabilitada. Un espectacular complex que alberga milers d’espècies de plantes, representant cada recinte un bioma natural.
Poblacions com St. Ives o la visita al castell de Saint Michael’s Mount, originalment una abadia convertida en castell fortificat, i on des de mitjan segle XVII hi viu la família St. Aubyn. Una meravella que, com al seu homòleg de Normandia, s’hi pot accedir a peu quan la marea baixa i que, per a la tornada, es requereixen les barques locals.
Les meravelloses vistes des del cap Lizard (on s’han rodat moltes escenes de la sèrie “Poldark”) va ser una experiència quasi religiosa. Així com la visita a les ruïnes del Castell de Tintagel, un lloc mític a l’univers del rei Artús. Acabant aquella jornada en el Camelot House Castle, amb unes vistes impagables i un dinar esplèndid!
Encara ens quedava fer una breu parada a la petita població pesquera de Padstow, situada a l’estuari del riu Camel, i una breu estada a la ciutat d’Exeter, una de les ciutats més antigues d’Anglaterra. Com a anècdota curiosa, i gràcies a l’amabilitat d’un sacerdot anglicà que ens va obrir les portes (ja tancades per al públic general) i ens va fer de guia, vam visitar la catedral, coneguda oficialment com l’Església de Sant Pere, seu del bisbat de la ciutat i que posseeix el sostre voltat ininterromput més llarg d’Anglaterra!
Un viatge inoblidable, que va unir cultura, tradició i natura.