Un passat per recordar, un futur per escriure
La història de l’Associació del Personal de “la Caixa” és el relat de més de 90 anys d’amistat, d’enriquiment personal i d’un projecte que, des dels inicis, té l’objectiu d’estimular les relacions entre companys i companyes a través de les nombroses activitats esportives, culturals, familiars i solidàries que nodreixen el dia a dia. Les pàgines d’aquest llibre narren la nostra experiència vital. Aquesta és la història de la Soci, el testimoni d’un projecte comú.
Compartint experiències des de 1931
UN PROJECTE COMÚ
L’Associació del Personal de “la Caixa” té una història de gairebé 90 anys. Constituïda formalment el 21 de novembre de 1931, la Soci mai no s’ha apartat dels seus valors fundacionals, com son fomentar les relacions entre els companys i companyes, en un espai de relacions transversals, idoni per passar-ho bé i créixer com a persones.
Tots els qui han format part d’aquesta entitat al llarg de la seva història, han escrit el relat d’una trajectòria marcada molt fortament per la pràctica de l’esport i de les activitats culturals a través de les diferents seccions que oferim. Poder fer allò que més ens agrada formant part d’una gran comunitat!
Una Soci sensible
I també, molt especialment, un altre dels pilars que caracteritzen la manera de ser i de fer dels qui formem part de la Soci, és que sempre hem posat tot el nostre potencial al servei de la societat.
I ho hem fet impulsant iniciatives per col·laborar i ajudar en causes que ens han semblat bones i profitoses socialment. Es tracta d’accions i propostes que han necessitat de la voluntat, dedicació i coneixements que nosaltres tenim i que hem donat i donem desinteressadament.
El Pla d’Acció Cultural impulsat els anys 70 i que va tenir molta volada, o les accions solidàries que des de 2013 fem en el marc del nostre Pla d’Acció Social i com a Voluntaris de “la Caixa”, són dos exemples concrets de la nostra voluntat i capacitat d’acció social.
La història de l’Associació del Personal de “la Caixa” és, en definitiva, una cronologia d’iniciatives constants, d’estar sempre actius i disposats a incorporar noves idees i atent per aprofitar totes les oportunitats que contribueixin a millorar la nostra qualitat de vida, enriqueixin el pensament i ens facin millors persones.
CRONOLOGIA
Els empleats de la Caixa, amb el suport del seu fundador, Francesc Moragas, creen l’Associació del Personal de “la Caixa” per estimular les bones relacions personals i la pràctica d’activitats esportives i culturals.
L’entitat disposa d’un local de reunions als Serveis Centrals de “la Caixa” al número 56 de la Via Laietana de Barcelona. Es comencen a crear les primeres seccions culturals i esportives.
Primera Festa de l’Esport, amb moltes activitats esportives, essent les de futbol, bàsquet i tennis les més concorregudes.
Apareix el primer número del BUTLLETÍ, per donar a conèixer i informar als associats i associades de les activitats de l’Associació.
Inauguració del camp d’esports del carrer Agricultura, on les nostres primeres seccions esportives, masculines i femenines, van dur a terme les seves activitats i campionats.
S’inauguren els locals de l’Associació al carrer d’Amadeu Vives, amb sala d’actes, on es feien les representacions de la secció de teatre, biblioteca i sales de jocs.
Primer Certamen Internacional de Fotografia organitzat per l’Associació, antecedent de la prestigiosa Biennal Internacional de Fotografia.
S’inaugura formalment el Pla de Formació per als fills dels associats que es presentaven a les oposicions per incorporar-se a “la Caixa”.
Inici del Pla d’Acció Cultural (PAC), per promocionar i organitzar esdeveniments (exposicions, teatre, concerts…) arreu de Catalunya, en col·laboració amb els ajuntaments i les administracions.
Inauguració de la seu social amb instal·lacions esportives del carrer Teodor Roviralta.
Disputa de la primera Copa Associació de Futbol Sala, entre les distintes seccions de tot l’Estat i que, amb el temps ha donat lloc a les actuals copes de golf, bàsquet, pàdel i futbol 7.
L’Associació del Personal de “la Caixa” estrena la seva nova seu social del carrer Sardenya de Barcelona, la casa de tots els associats i associades i on les seccions culturals barcelonines hi duen a terme les seves activitats.