Caminants Barcelona a Romania

Del 22 de maig al 5 de juny, la secció de Caminants Barcelona va fer un viatge a Romania per recórrer algunes rutes de senderisme i gaudir del preciós paisatge romanès, i conèixer algunes de les ciutats i monuments més importants del país.

La primera parada va ser Bucarest, on van visitar els llocs més emblemàtics de la capital, inclòs el Parlament, i van fer una caminada pel Parc Natural Vacaresti.

Ja en ruta, van visitar les boniques ciutats de Curtea de Arges, amb el seu monestir i esglésies, i Sibiu, coneguda pel seu sistema de fortaleses considerat el més gran de Transilvània, i per la plaça Major, plena d’edificis amb sostres amb ulls que et segueixen. Des de Sibiu van poder fer unes caminades per la zona de Paltinis, una àrea extremadament bonica, amb boscos, molsa verda i encantadores vistes.

També van visitar Sighisoara, ciutat natal del famós Vlad Tepes l’Empalador, conegut per tots com el Comte Dràcula. És la més bella i més ben conservada ciutat medieval de Romania, ciutat patrimoni de la UNESCO, originàriament romana, on destaca la ciutadella emmurallada, les portes i passatges secrets, la Torre del Rellotge, el Museu de les Armes Medievals i la casa on va néixer el príncep Vlad Tepes.

De camí a la ciutat transsilvana de Targu Mures, van fer una ruta a peu molt bonica per pujar al turó Muntii Becheci. L’endemà, entre altres poblacions, van visitar Sighetu Marmatiei i el cementiri alegre de Sapanta. Al dia següent, van fer una ruta de senderisme amb un guia local pels turons de Bucovina, una ruta molt bonica i apreciada pels senderistes, i després van visitar els monestirs d’aquesta regió de Moldàvia, patrimoni mundial de la UNESCO, magnífics exponents de l’art bizantí, erigits els segles XV-XVI i que destaquen pels frescos exteriors, veritables contes bíblics.

Després de creuar les Gorges de Bicaz, el més famós canyó del país, el grup va poder fer una caminada al voltant del Llac Vermell, o bé pujar al pic Suhard, segons el nivell.

Al dia següent, visita panoràmica de la ciutat de Brasov, que ha sabut preservar les construccions i urbanisme del casc antic, on van poder visitar el Castell de Bran, construït en el segle XIV, està lligat a la llegenda de Dràcula i és la residència d’estiu de la família reial romanesa. A la zona de Brasov, van poder fer unes caminades pel Parc Natural Piatra Craiului (Gorges Zarnesti – Cabana Curmatura), i per Plaiul Foii fins al refugi Spirlea.

De camí a Bran, van visitar els antics cellers reials d’Azuga, on van poder fer un tast de vins. Tot seguit, van anar cap a Sinaia, on van visitar el Castell de Peles, exresidència d’estiu de la família reial romanesa, i el Monestir de Sinaia.

Per acabar el viatge, una visita panoràmica nocturna de Bucarest i un sopar plegats de comiat. L’endemà, un vol els portaria de tornada cap a Barcelona, amb el cor i la càmera de fotos plens de records.

Si no et vols perdre cap de les sortides de Caminants Barcelona, apunta’t a la secció aquí!

Entrada anterior
Excursions i Visites Culturals Girona puja al Tren Groc
Entrada següent
Més de 300 participants en una marxa solidària a Banyoles i l’Ampolla
Menú