Excursions i Visites Culturals Girona puja al Tren Groc

El 28 de juny, Excursions i Visites Culturals Girona va visitar la Catalunya Nord per fer una passejada en el Tren Groc, que fa més de 100 anys que travessa el Pirineu català i fa les delícies dels amants dels paisatges pirinencs. El tren consta de 22 estacions i de l’estació més alta de França, Bolquère, a 1.593 metres d’altitud. Té un recorregut de 63 km, i passa per dos ponts notables: el Viaduc Séjourné i el pont penjant Gisclard, amb un ritme màxim de marxa de 55 km/h.

El grup gironí es va llevar ben d’hora per arribar abans de les 10 h a l’estació de Vilafranca del Conflent. Tal com comenta el delegat, Josep Romeu “el viatge en el Tren Groc s’assembla realment a una pel·lícula panoràmica: a mig camí dels forts vessants de la vall del Têt, el tren es troba a prop del buit i després travessa suaument espais oberts, al peu del Canigó, Cambre d’Aze, massissos del Carlit i del Puigmal, amb la silueta de la Serra del Cadí a la llunyania”.

Així, com si haguessin retrocedit en el temps, van pujar al tren per iniciar un viatge sense presses, que els va permetre petar la xerrada, fer fotografies i admirar el paisatge: primer abrupte, escarpat amb forts vessants, com si estiguessin penjats al buit, i, a poc a poc, obrint-se les valls on poder admirar-ne la verdor.

A Latour de Carol, i després d’aproximadament 3 hores de passejada, els esperava l’autocar que els havia de portar a dinar a Puigcerdà. Una sortida cultural, tranquil·la i, com sempre, amb molt bona companyia!

Si tu també et vols unir a aquest grup d’excursionistes gironins, apunta’t a la secció aquí.

Entrada anterior
Gastronomía Burgos continua fent acció social
Entrada següent
Caminants Barcelona a Romania
Menú