Història Mallorca a Can Vivot i a la Casa Madre Pureza de María

Els dies 18 i 19 d’abril, la secció d’Història Mallorca va visitar el Palau Vivot i la residència museu Pureza de María de Palma.

El delegat de la secció, Damià Tomàs, ens fa cinc cèntims de la sortida.

PALAU VIVOT
“La casa” és com anomenen el palau els actuals propietaris, els comtes de Zavellà. Es tracta d’un edifici emblemàtic de Palma, necessitat d’una bona rentada de cara. La darrera reforma fou entre el 1683 i el 1711. És considerat Monument Artístic Nacional des de 1973 i Bé d’Interès Cultural des de 1985. La realitat actual és que les institucions oficials, tant nacionals com autonòmiques, passen de llis amb les necessàries subvencions. Per acabar-ho de rematar, no es pot liquidar el testament entre l’hereu i legitimaris per manca d’efectiu ni tampoc es pot vendre cap objecte per estar catalogat. Aquests dies, diversos articles a tots els diaris autonòmics han publicat articles del problema. Cada vegada sembla més clar que “la casa” acabarà a mans d’inversors estrangers. Una pena.

CASA MUSEU PUREZA DE MARÍA
Fou un entranyable retrobament amb la infantesa, acompanyats per la superiora de la comunitat que va fer les delícies dels assistents. A més de les clàssiques dependències conventuals, capella i tomba de la fundadora, la Mare Alberta Giménez, les monges han organitzat un recorregut per aules, menjadors, gimnàs… que ens transporten a principis del segle XX. Gràcies.

Entrada anterior
Tenis de Mesa Burgos: tercers a la lliga d’empreses
Entrada següent
Torneig de Primavera 2024 de Pádel Alicante
Menú