Primer (i brillant) acte social presencial a la Soci

El 27 de maig serà recordat en clau de associativa com el dia que al local social de l’Associació va tenir lloc el primer acte social des que a causa de la pandemia, la nostra seu va haver de suspendre les activitats presencials.

          El motiu va ser una brillant presentació del nou llibre que la nostra companya M. Àngels Sellés ha escrit juntament amb Mercè Sendrós, sobre el drama de la migració.

          Tres maletes ha estat publicada per l’editorial La Mar de Fàcil, en format de ‘lectura fàcil’; és a dir, amb textos adaptats per facilitar-ne la lectura, tant per a públic infantil, juvenil i adult. D’aquesta tècnica, l’Àngels Sellés ha publicat diversos llibres.

Presentació de Tres maletes, d’Àngels Sellés

L’acte va ser conduït per la periodista Elisenda Soriguera i hi van prendre part la politòloga, Sònia Aldolz, especialista en estudis de refugiats i migracions forçades; Laia Serrano, fundadora i director de la Fundació BarcelonaActua, i Rosalia Navas, de l’entitat Catnova.

          Amb les seves intervencions, totes les ponents van generar un debat molt interessant que van mantenir l’atenció de l’auditori, que va omplir tot l’aforament habilitat al local social.

          El detall de distinció el va posar la companya Dolça López, que va interpretar algunes cançons especialment escollides, que van emocionar la concurrència, que va cloure l’acte cantant a cor Qualsevol nit pot sortir el sol, de Jaume Sisa.

El drama de la migració

Qui ha de marxar de casa seva, del seu poble, del seu país i deixar enrere família i amics, no ho fa perquè vol, sinó perquè no té cap altra alternativa per poder viure dignament.

          Tres maletes explica la història d’Alessia, una nena bielorussa que juntament amb la seva mare i el seu germà han de marxar del seu país i arriben a Barcelona, on esperen trobar una vida millor. El relat se centra en la seva adaptació, la rebuda i acolliment a la nova escola, alhora es mostren les dificultats amb què els nouvinguts se solen trobar.

          «La migració és un drama, i amb aquest llibre això s’explica, a voltes amb cruesa, però també amb esperança», explica l’Àngels.

          «El fet que les protagonistes siguin bielorusses és un detall ocasional, però de fet, en aquesta història s’hi veuen reflectits els migrants de tots els països», afegeix l’autora, que es mostrava igualment molt satisfeta de com s’havia desenvolupat la trobada.

Acte Social molt ben valorat

La presentació del llibre va tenir lloc al pati del local social del carrer Sardenya de Barcelona.

          L’espai habilitat va omplir totes les places reservades, amb l’aforament limitat i respectant els protocols de seguretat per la Covid-19. Entre els assistents, es va poder palpar en tot moment el bon ambient i les ganes de retrobar-se a la Soci amb la sensació que cada vegada la situació tendirà a normalitzar-se.

          Durant l’acte i a la sortida, els comentaris eren molt positius tant de com s’havia desenvolupat l’acte i l’interès que va suscitar, com per la impecable organització i la volada que va tenir.

Satisfacció per partida doble

Entre els companys i companyes i amics que van assistir a la presentació hi havia la presidenta de la Soci, Victòria de Lucas, que es va mostrar “doblement contenta”.

          D’una banda, la presidenta se sentia reconfortada, “per haver pogut celebrar el nostre primer acte social i presencial al nostre local, que tots volem que es torni a omplir d’activitats per als nostres associats i associades”.

          I de l’altra, Victòria va expressar la seva satisfacció “per haver coincidit l’avinentesa amb la presentació de l’últim llibre publicat per M. Àngels Sellés, una molt bona amiga i una gran autora i que, sobretot, ha estat un acte de molt de nivell, tant per totes les periodistes que hi ha  pres part, la Dolça amb les cançons i la participació de tots els amics i amigues que hi han assistit”.

          Ganes de Soci!

Entrada anterior
Gastronomía Bilbao i el ‘sushi’ per a gent gran
Entrada següent
Assistents al primer acte social presencial, opinen…
Menú