Gastronomía Bilbao i el ‘sushi’ per a gent gran

“Va ser una tarda molt especial la qual vivim gràcies als amics de l’Associació de al Personal de” la Caixa “, la Soci”, explicava Santiago Canales, el responsable de les residències per a gent gran, IMQ Igurco, de Bizkaia.

          Amb el delegat José Hurtado al capdavant, els companys i companyes de la secció Gastronomía Bilbao van realitzar un taller de ‘sushi’ gràcies al qual, “els nostres residents van tenir l’oportunitat de conèixer un tipus de cuina desconeguda per a ells, el menjar japonès”, afegeix Canales.

Experiència molt entranyable

“Va ser molt entranyable, ja que a el principi de taller nostres amics residents estaven una mica desconfiats cap a un tipus de cuina que, majoritàriament, considerava ‘massa moderna’ per a ells; però a poc a poc li van anar perdent el respecte i es van involucrar completament”, explica José Hurtado.

          El taller va consistir en una mena de ‘màster class’ en què els nostres col·legues, que van comptar amb la inestimable col·laboració de professionals de l’empresa de restauració japonesa Sushi Artist, van ensenyar a la gent gran la tècnica per preparar algunes receptes d’aquesta preparació culinària oriental.

          “A mesura que s’anava duent a terme el taller, la gent gran va anar veient que el ‘sushi’ és més fàcil d’elaborar del que semblava i, la veritat és que molt aviat van tenir l’habilitat necessària per a desenvolupar-se com un xef japonès autèntic”, va afegir el delegat bilbaí.

Receptes de ‘sushi’

El taller va començar amb una exhibició de tall de el salmó per part d’un dels xefs de Sushi Artist, que va demostrar una destresa molt professional per filetejar les peces dels salmònids.

          Posteriorment, els xefs van començar les seves explicacions, indicacions i instruccions pertinents, comptant amb el suport dels companys i companyes de Gastronomía Bilbao, perquè els residents poguessin elaborar diverses creacions d’aquest tipus de cuina.

          Entre les peces de ‘sushi’ preparades, van ser les més saboroses la dels ‘makis’ de llagostí i de salmó, dels ‘uramakis’ d’alvocat i dels ‘surimi’ farcits de ceba cruixent i arrebossats en ous de peix volador o de sèsam, a més dels ‘nigiris’ de salmó …

PAS-Voluntaris de “la Caixa”

El taller de ‘sushi’ organitzat per Gastronomía Bilbao s’emmarca en les activitats del PAS-Voluntaris de “la Caixa”, del que la secció basca és una de les més productives.

          Enhorabona!

Entrada anterior
La Teatral premiada al Concurs Vila de Piera
Entrada següent
Primer (i brillant) acte social presencial a la Soci
Menú