Excursiones y Visitas Culturales Alicante a la Biblioteca de los Libros Felices

El dimecres 3 d’abril, els companys i companyes d’Excursiones y Visitas Culturales Alicante, amb Inma Gisbert al capdavant, van visitar la Biblioteca de los Libros Felices, ubicada a la Seu d’Alacant del Col·legi Notarial de València.

La biblioteca és el somni fet realitat de Manuel Desantes, Catedràtic de Dret internacional privat a la Universitat d’Alacant des del 1993 i una autoritat mundial en propietat intel·lectual i dret de les noves tecnologies.

Basada en la col·lecció privada que el professor Desantes ha reunit al llarg de la vida, la Biblioteca dels Llibres Feliços està composta actualment per més de 4.200 volums organitzats per segles, matèries i autors: 16 incunables, 45 post incunables, 350 exemplars del segle XVI, 500 del XVII, 1.500 del XVIII i 1.800 del segle XIX.

“Vam poder acariciar llibres incunables i altres llibres dels segles XVI i XVII. A més, ens van explicar els primers passos de la impremta i les dificultats amb què es van trobar. Una visita realment interessant!”, comenta Inma. El seu amfitrió aquesta vegada no va poder ser Manuel Desantes, però els va acompanyar Mario Córdoba, la seva mà dreta.

Segons l’Instituto Seda España, la Biblioteca de los Libros Felices és un santuari segurament únic al món. Aquí el temps s’atura i la raó s’inclina davant de l’emoció. Està entre nosaltres, a la ciutat espanyola d’Alacant, i des d’allà els seus habitants —els llibres més grans feliços— esperen totes les persones de bé que es vulguin acostar a compartir un moment de goig amb ells i a oferir a la societat una alenada d’aire fresc. Qualsevol persona interessada s’hi pot acostar a contemplar-los i a parlar-hi o sol·licitar una visita inspirada on, amb les mans impol·lutes i amoroses, acariciaran llibres que van néixer fa més de quatre-cents anys i comprendran que la felicitat és un instant màgic que val la pena gaudir.

Entrada anterior
Excursiones y Visitas Culturales Burgos als Dipòsits del Castell
Entrada següent
I Trobada Associació de Runners
Menú