Gent amb experiència: viatge a la Pulla

La secció de Gent amb experiència, impulsada per la delegada Montserrat Ventura, ha dut a terme el seu primer viatge. Així, del 17 al 22 d’abril, un total de 34 persones es van desplaçar a la Pulla, regió de la Itàlia continental situada en el que denominem popularment “taló de la bota”. És una terra plural que guarda diferents ànimes, entre natura, història, tradició, sabor i espiritualitat.

Montserrat Ventura ens en fa cinc cèntims:

Desplaçar-nos per aquesta franja de terra ha estat una experiència molt gratificant, perquè la regió convida a fer un viatge per la història, amb una àmplia gamma de llocs que parlen dels seus orígens antics: des de la Prehistòria fins a la Magna Grècia, des de l’Edat Imperial fins al Renaixement i les glòries del Barroc.

Vam visitar Brindisi, Otranto (a la península de Salento), Lecce (coneguda com la Florència del sud), la vall d’Itria amb Alberobello i els seus 1.400 “trulli”fets de pedra seca, antigues construccions còniques d’origen prehistòric testimoni del passat rural de la zona. També vam estar a Locorotondo, Ostuni (la “Città Bianca”), Polignano a Mare (sobre penya-segats i rodejada d’un mar cristal·lí), Bari i la increïble Matera coneguda per les seves esglésies rupestres i els “sassi”, antiquíssims habitatges excavats a la roca volcànica.

Cal destacar els nombrosos castells de la franja costanera, amb vistes espectaculars als mars Adriàtic i Jònic. Ha estat un fantàstic viatge, ben organitzat i amb guies competents, del que hem gaudit un grup entusiasta i molt ben avingut.  

Entrada anterior
Torna el Cicle de Música a la Fresca a la Soci!
Menú