Mar Roig: bussejar, menjar i ‘descansar’…

La secció Activitats Subaquàtiques Catalunya va dur a terme el seu viatge gran de la temporada, que va portar l’escamot de bucejadors i bucejadores catalans fins al braç de mar de l’oceà Índic, entre l’Àfrica i Àsia, conegut com Mar Roig. Ens ho explica la companya Elisa Ibáñez Anguera

          Ens hem animat a fer un viatge al Mar Roig per gaudir de la nostra passió, el busseig. Una estada que es pot sintetitzar en: ‘busseja, menja, descansa’, en analogia amb el llibre d’Elizabeth Gilbert i la coneguda pel·lícula de Julia Roberts, ‘Eat, Pray, Love’. Perquè això és el que vam fer principalment, tirar-nos a l’aigua, recuperar forces menjant, i reposar pels diferents racons del vaixell.
          Molta gent, fins i tot bussejadors accidentals, em pregunten: “i no és molt pesat fer 3 o 4 immersions al dia?”. La resposta és que no. Com et pot cansar fer allò que més t’agrada en un indret idíl·lic, amb totes les facilitats i en tan bona companyia?

          Les aigües del Mar Roig són calmades i cristal·lines i hi pots trobar una gran biodiversitat. Al parc natural del Ras Mohammed hi ha més de 400 espècies de corall, de les que a simple vista en pots identificar desenes per la seva variació en forma, mida i color.

Bucejar entre taurons

Els últims minuts de cada immersió solen ser per sobre el corall, a molt poca fondària, i la sensació és d’estar sobrevolant paisatges de ciència-ficció, gairebé màgics.

          I en aquests esculls s’hi troben infinitat d’espècies de peixos, des dels coneguts ‘peixos pallasso’ (el Nemo de Pixar) a taurons de punta blanca, raïes, morenes gegants, pacífiques tortugues, peixos pedra i peixos cocodril perfectament camuflats, peixos globus amb mirades reptadores, ballarines espanyoles que surten de nit a desplegar el seu vestit vermell… Difícil d’expressar en paraules la bellesa del fons marí, la serenor que transmet, la vinculació emocional amb un mitjà a priori inhòspit per l’ésser humà, però que t’acull i t’envolta i et fa oblidar de tota la resta.

Vaixells submergits

A les aigües egípcies també podem trobar vaixells enfonsats amb restes de les que portaven quan van naufragar després d’embarrancar als esculls.    El ‘Thistlegorm’ era un vaixell de càrrega de l’armada britànica que dos bombarders alemanys van interceptar el 1941, i que es troba en molt bon estat de conservació, podent-se visitar les seves bodegues, plenes de centenars de motos, tancs, camions i fins i tot vagons de tren.

          El Million Hope, ensorrat el 1996, amb els seus 174 metres d’eslora i la seva grua industrial encara dempeus és realment espectacular. O els innombrables inodors i banyeres que va deixar escampats la desintegració del Yolanda , després que una tempesta l’any 1981 el fes xocar amb els esculls.

          Tots aquests elements artificials han permès a algues, coralls i peixos crear-se un nou habitat, i acostumen a ser immersions espectaculars, considerades de les millors del món.

Menjar i descansar

I què hi ha del ‘menja i descansa’? Doncs després de cada immersió, un àpat. Esmorzars abundants i saludables, dinars amb varietat de plats locals egipcis o de cuina internacional, i uns berenars per llepar-se els dits, amb sucs tropicals per prendre a coberta tot mirant la posta de sol.

          Aquest és sens dubte un dels moments estel·lars del dia. Veure com el sol s’amaga a l’horitzó, sobre la línia del mar turquesa, amb el vent despentinant-te despreocupadament mentre comparteixes riures, històries, confidències amb la resta de companyes i companys…
          Una setmana es fa curta, passa volant i voldries que no acabés mai… Nosaltres ja comptem els dies fins al proper viatge: us animeu? 

         

     

Entrada anterior
Vols conèixer i parlar amb els Reis Mags d’Orient?
Entrada següent
Menorca, el golf és una gran ‘excusa’
Menú