Gastronomía Bilbao: taller de ‘sushi’ per a gent gran

“Va ser una tarda molt especial la qual vivim gràcies als amics de l’Associació de al Personal de” la Caixa, la Soci”, explicava Santiago Canales, el responsable de les residències per a gent gran, IMQ Igurco, de Bizkaia.

            Amb el delegat José Hurtado al capdavant, els companys i companyes de la secció Gastronomia Bilbao van realitzar un taller de ‘sushi’ gràcies al qual, “els nostres residents van tenir l’oportunitat de conèixer un tipus de cuina desconeguda per a ells, el menjar japonès”, afegeix Canales.

Experiència molt entranyable

“Va ser molt entranyable, ja que a el principi de taller nostres amics residents estaven una mica desconfiats cap a la cuina que, majoritàriament, considerava ‘massa moderna’ per a ells, però a poc a poc li van anar perdent el respecte i es van involucrar completament”, explica José Hurtado.

            El taller va consistir en una mena de ‘màster class’ en què els nostres col·legues, que van comptar amb la inestimable col·laboració de professionals de l’empresa de restauració japonesa Sushi Artist, van ensenyar a la gent gran la tècnica per preparar algunes receptes d’aquesta preparació culinària oriental.

            “A mesura que s’anava duent a terme el talles, la gent gran va anar veient que el ‘sushi’ és més fàcil d’elaborar del que semblava i, la veritat és que molt aviat van tenir l’habilitat necessària per a desenvolupar-se com un xef japonès autèntic”.

Receptes de ‘sushi’

El taller va començar amb una exhibició de tall de el salmó per part d’un dels xefs de Sushi Artist, que va demostrar una destresa molt professional per filetejar les peces dels salmònids.

            Posteriorment, els xefs van començar les seves explicacions, indicacions i instruccions pertinents, comptant amb el suport dels companys i companyes de Gastronomia Bilbao, perquè els residents poguessin elaborar diverses creacions d’aquest tipus de cuina.

            Entre les peces de ‘sushi’ preparades, van ser les més saboroses el ‘makis’ de llagostí i de salmó, els ‘uramakis’ d’alvocat i els ‘surimi’ farcits de ceba cruixent i arrebossats en ous de peix volador o de sèsam, a més dels ‘nigiris’ de salmó …

La Soci-Voluntaris de “la Caixa”

El taller de ‘sushi’ organitzat per Gastronomia Bilbao s’emmarca en les activitats de la Soci-Voluntaris de “la Caixa”, del que la secció bilbaïna és una de les més productives. Enhorabona!

Entrada anterior
Actividades Subacuáticas Madrid torna a l’aigua
Entrada següent
Triatló i Fondistes Barcelona, no hi ha qui els aturi…
Menú