Vela Andalucía Oriental amb el Proyecto Ilusión

En el marc de l’acció social de la Soci, els companys de Vela Andalucía Oriental van convidar el col·lectiu de Proyecto Ilusión, una associació sense ànim de lucre que aglutina un grup de persones amb capacitats especials, a passar un dia al mar.

Els nois i noies van haver de matinar aquell dia, “tot i que la majoria no van dormir a causa de l’emoció, segons explicaven els pares”, ens comenta Isidro Cabrera, delegat de la secció.

A les 11 hores van arribar en autobús a Benalmádena, on a l’esplanada de Capitania els esperava María de la Presentación Aguilera Crespillo, regidora de turisme de la localitat, que, informada de la visita, no va voler deixar passar l’ocasió de saludar-los i fer-se unes fotos junts per al record.

Després es van desplaçar cap al moll d’embarcament. “Conforme ens apropàvem a l’embarcador, la inquietud i el nerviosisme augmentaven per l’ambient mariner i de vaixells al port. Aviat vam arribar al nostre destí, va embarcar el primer grup, i el veler va deixar anar amarres i va posar rumb a la bocana del port. Les cares il·luminades, en alguns casos pel moviment del vaixell, altres per la sorpresa i magnitud de les aigües, altres per l’expectació de l’aventura que s’apropava… Ningú va quedar indiferent al que estaven experimentant.”

Un rere l’altre, els diferents grups formats se succeïen a embarcar i desembarcar per fer la breu singladura. Alguns grups cantaven, picaven de mans o victorejaven el patró i la tripulació. Per fi, a la tercera sortida, els dofins van acudir a la cita i “un grup de cetacis ens va delectar amb la seva elegant manera de nedar, seguint la nostra estela, convidant-nos en tot moment a jugar amb ells”. L’expectació era tremenda, una bullícia i un guirigall difícil de contenir i mantenir el passatge assegut. “Trigarem temps a oblidar les cares dels nois i noies de Proyecto Ilusión, amb aquesta expressió d’innocent però intensa il·lusió i alegria reflectida a la cara.”

Posteriorment, es van dirigir a Selwo Marina on, després de reposar forces amb un dinar, van visitar el parc temàtic. “Vam poder viure magnífiques experiències amb lleons marins, pingüins, activitats didàctiques interactuant amb aus tropicals i, per descomptat, amb dofins, aquesta vegada, si és possible, encara més juganers”.

Després d’una jornada intensa, de nou a l’autobús i tornada a casa amb el sarró dels records ple a vessar i cansats… “tot i que, malgrat això, encara els quedaven ganes de cantar”, conclou Isidro. Sens dubte, una sortida de 10!

Entrada anterior
Volen ser noves seccions…
Entrada següent
Bàsquet Barcelona inicia nova temporada!
Menú