Montaña Navarra: sortida al cim de Lerdengibel

El dijous 23 de maig, la secció de Montaña Navarra va organitzar una sortida al cim de Lerdengibel, situat a 1.230 metres d’altitud a la pintoresca Vall d’Artze, al nord de Navarra. Alguns dels participants, que van haver de matinar una mica més del que és habitual, es van congregar als afores de Pamplona per trobar-se amb la resta del grup a Aoiz, des d’on es van dirigir al Cargadero de Arrieta, punt de partida de la ruta.

La jornada va començar amb un matí fresc, ideal per a l’ascens, que es va realitzar entre una frondosa fageda i paral·lel a la regata Iruerrekaeta. Aquest entorn natural, combinat amb el clima temperat, va fer que l’inici de la caminada fos especialment agradable. A mesura que el grup avançava, l’últim tram oferia unes vistes espectaculars des dels rasos que dominen les poblacions de la Vall d’Artze, incloent-hi Villanueva, Arrieta, Lusarreta, Saragüeta, Gorráiz i Imizkoz. La primavera, amb les generoses pluges, havia pintat el paisatge d’un verd intens que s’estenia fins on arribava la vista.

Arribats al cim, el grup va gaudir d’un merescut descans i d’un dinar a la plana de Rala. Posteriorment, van emprendre el descens vorejant el pantà d’Itoiz, alimentat pel riu Irati, que mostrava la seva capacitat d’aigua en la màxima esplendor. Aquest trajecte de tornada va permetre els participants apreciar encara més la riquesa natural i la serenor de l’entorn.

La jornada va concloure amb el retorn amb cotxe a Aoiz i, des d’allà, cadascú als seus llocs d’origen respectius. Com sempre, va ser una experiència enriquidora, plena de noves vivències i moments compartits. La secció, amb Eduardo Casado al capdavant, espera continuar comptant amb la participació dels seus membres i de totes aquelles persones que vulguin unir-se a futures sortides, per continuar gaudint junts de la natura i la bona companyia.

Entrada anterior
Baloncesto Bizkaia-Araba torna a aixecar la Copa
Entrada següent
Primera trobada de Karting Córdoba: emoció i velocitat
Menú