Gastronomía Bilbao contra la soledat de la gent gran

Els gastrònoms bilbaïns es tornen a posar el davantal de la Soci per una causa solidària! Tal com explica Jose Hurtado de Mendoza, delegat de Gastronomía Bilbao, “teníem ganes de fer alguna activitat solidària al nostre txoko, ja que les anteriors activitats que havíem fet no era possible realitzar-les allà, així que vam contactar amb l’Associació ARGIBE (www. argibe.org), que tracta de pal·liar el gran problema de la soledat en persones grans a Biscaia i Araba, i sobretot en aquestes dates nadalenques”.

També van voler fer extensible la invitació als voluntaris d’aquesta associació, perquè sense voluntaris no hi ha associació, i volien agrair-los l’entrega desinteressada.

I dit i fet! El dilluns 18 de desembre, van posar fil a l’agulla per confeccionar un menú de Nadal. Com preveien que serien molts, van decidir comptar amb l’ajuda de Fermin Gerriko, d’Aleka Events, per “ordenar” una mica l’esdeveniment. Els va proposar un menú que no van poder rebutjar i que va tenir una magnífica acceptació:

– Barqueta de txistorra, com a picada d’ullet a Santo Tomás, festa nadalenca de Bilbao
– Bloc de foie d’ànec
– Amanida de tomàquet i burrata amb oli d’alfàbrega
– Gambó cuit al moment amb maionesa de llima
– Galta al vi amb puré de patata
– Panetone de xocolata amb gelat de vainilla
– Mantecados i polvorons variats
– Vi i cafè

Un cop van arribar els beneficiaris, hi va haver unes paraules per part del gerent i de la presidenta d’ARGIBE, i després José Manuel Hernández, de la Soci, va prendre la paraula i va explicar la nostra acció solidària i el nostre compromís amb les persones i les activitats socials.

“Durant el dinar, ens va donar molt de temps de parlar amb les persones assistents i ens van explicar moltes anècdotes de la seva infància i de com celebraven el Nadal, comparant el nostre menú amb allò que ells solien menjar, entre moltes altres anècdotes. A les postres, vam començar a cantar nadales, i la reunió va transcórrer d’una manera molt entretinguda i divertida!”, conclou Jose.

Van compartir un àpat, van compartir conversa i van compartir diversió. Gran dia!

Entrada anterior
Pádel Madrid: èxit al torneig exprés prenadal
Entrada següent
Montaña Navarra acaba l’any de la millor manera: amb una ascensió
Menú