Montaña Navarra acaba l’any de la millor manera: amb una ascensió

Per finalitzar l’any, i just passat el Nadal, la secció de Montaña Navarra va organitzar una sortida per pujar a la mont Eride (1.244 m). L’activitat va tenir lloc el dimarts 26 de desembre.

“Un matí força fred (-3º C), dels que aquí acostumen en aquestes dates, ens rebia a l’entrada de la Vall de la Ultzama. Des del preciós poblet de Lantz (famós per les seves ancestrals celebracions de carnaval), partíem per una pista entre fang i gel fent front a la primera rampa que ens posaria a prova en el que després seria pràcticament una pujada permanent, amb tres petits descansos, abans d’arribar al cim (1.244 m)” explica Eduardo Casado, delegat de la secció.

Pel camí, una fageda excepcional acollia, amb la seva nuesa hivernal, el caminar del grup de muntanyencs. Per a la seva sorpresa, encara van poder trobar nombrosos bolets, malgrat l’avançada temporada. A més, i per a més delit, van poder contemplar mentre fugien un cabirol i un cérvol.

Al cim, els esperaven precioses vistes del Pirineu navarrès nevat. Després de fer unes quantes fotos de rigor, van tornar per la Ruta GR-322, que els tornaria al punt de partida.

Per acabar la temporada, van anar a les Bentas de Ultzama per dinar i celebrar un any amb diverses sortides que han servit per reactivar i consolidar la secció de Muntanya Navarra. Bravo!

Entrada anterior
Gastronomía Bilbao contra la soledat de la gent gran
Entrada següent
Uneix-te a Gòspel Barcelona
Menú