Bilbao, tast de formatges amb sabors sorprenents

Amb la voluntat d’experimentar sensacions noves al paladar, i en el marc de les trobades gastronòmiques que està impulsant, amb una molt bona acollida, la secció Gastronomía Bilbao per a tots els companys i companyes de la Soci, va tenir lloc un taller virtual dedicat al tast de formatges.

            “Del que es tractava era d’aprendre a distingir els sabors i les propietats d’una variada mostra de formatges, descobrint sabors variats i acostumant el paladar a gustos d’intensitat i textura diverses”, ens explicava el mestre formatger de Cuarto y Mitad, la formatgeria del mercat de Labayru, al centre de Bilbao, la firma que va impartir la sessió.

            Així, els companys i companyes, de diferents seccions gastronòmiques i d’altres disciplines de la Soci, que s’havien inscrit a l’activitat van rebre, amb uns dies d’antelació, una caixa amb un assortiment de formatges.

Els secrets formatgers
Així, el dia i l’hora convinguts, els participants es van connectar a la plataforma Zoom, on el mestre formatger va impartir una sessió completa de tast de formatges diferents tipus.

            “Va ser una sessió molt entretinguda de tastar formatges, ja que cada tast es va acompanyar d’unes explicacions que detallaven la composició de cada formatge, la manera com s’elaborava, les seves propietats, perquè tenia un sabor més fort o més suau, etcètera”, explica un dels participants.

            En un altre moment de la sessió es va acompanyar el tast amb algun vinet per animar una mica el tast i donar-li més substància. La sessió va acabar amb una sobretaula dedicada als precs i preguntes, per aprendre més coses, aclarir dubtes i demanar consell sobre aquest producte tan excels de la nostra gastronomia.

Molt interessant

“Aquests tasts virtuals, els formatges de què hem parlat o, com abans, el que havíem dedicat als sucs de fruita abans, estan tenint una molt bona acollida entre els membres de la nostra secció, amb el valor afegir que son unes activitats obertes a tots els companys i companyes de la Soci», explica el delegat de Gastronomía Bilbao, José Hurtado de Mendoza. Activitat transversal i ‘saborosa’. D’això es tracta.

Entrada anterior
La Teatral dobla al castellà “Desconeguda”
Entrada següent
Golf Mallorca disputa el Torneig Social de Benvinguda
Menú