Surf Asturias i la Fundación Deportiva Montevil: jornada de surf inclusiu

El dissabte 4 de novembre, en el marc de les activitats solidàries de la Soci, Surf Asturias i la recent creada Fundación Deportiva Montevil van escriure una pàgina inoblidable a la història de l’esport inclusiu en compartir una meravellosa jornada de surf. Van comptar a més amb la col·laboració de l’escola de surf Siroko, que va garantir monitors experimentats i també va subministrar tot el material necessari perquè l’activitat fos un èxit rotund.

Lliçó de vida
La iniciativa va oferir a 20 nens amb autisme sever, una experiència única a les onades. Tot i les condicions dures del mar, amb ressaca, onades grans i una força considerable, la connexió entre els voluntaris de la Soci, els monitors de l’escola de surf i els nens va ser excepcional.

L’objectiu final no era aprendre a fer surf, sinó gaudir del moment i, tal com comenta Javier Luque, delegat de la secció, “tots, nens i adults, n’hem gaudit molt. Els voluntaris que hem acompanyat aquests petits protagonistes no només els hem acompanyat al mar, sinó que també hem experimentat un aprenentatge inavaluable. Cada moment compartit amb ells es va convertir en una lliçó de vida, desafiant-nos a superar obstacles i créixer més enllà de les nostres expectatives”.

Comunicació més enllà de les paraules
Cada nen tenia l’atenció d’un adult, ja que són nens molt demandants, que tenen poca capacitat de comprensió i de llenguatge. A Javier li van demanar que s’ocupés d’un nen amb dificultats significatives, i entre ells es va crear un vincle molt potent. “Amb només mirar-nos o agafar-nos de la mà ens comunicàvem, i aquests senzills actes es van convertir en una manera poderosa de connexió. Ho hem viscut amb molta intensitat, i ha estat una de les experiències més boniques de la nostra vida, sens dubte”, comenta Javier.

Tot i les condicions desafiadores del mar i l’atenció constant requerida pels nens, “tothom va quedar súper encantat. Vam estar tres hores a l’aigua, i encara que els monitors de l’empresa normalment fan classes de dues hores, estaven gaudint tant, i tan contents amb els nens, que van allargar la jornada i es van quedar fins al final de l’activitat”.

“Aquesta jornada s’ha convertit en un desafiament emocionant, un que hem abraçat amb entusiasme, i que ha resultat en un èxit que transcendeix qualsevol mesura”, conclou Javier.

Bravo per la solidaritat i bravo per Surf Asturias!

Entrada anterior
Golf Cádiz: torneig de fi de temporada
Entrada següent
Sortida de tardor de Fotografia Girona
Menú