“Va ser un èxit, tant de participació com de seguiment per part dels companys i companyes de diverses seccions de la casa”, explica José Hurtado de Mendoza, el delegat de Gastronomía Bilbao, la secció coordinadora de l’activitat telemàtica d’un tast d’oli d’oliva, que va comptar amb la participació de quatre seccions de la casa.
Gastronomia telemàtica
Una vegada es va anunciar la convocatòria entre els components de les seccions a les quals podia interessar i a la resta del col·lectiu, els inscrits van rebre a casa el mostrari dels olis que s’havien de tastar, concretament de quatre varietats, juntament amb quatre vasets i l’adreça de la plataforma Zoom a la qual s’han de connectar.
El dia i a l’hora indicats, l’especialista encarregats d’impartir la sessió van oferir una videoconferència d’una hora i mitja en la quals es tractava de descobrir tots els aromes i propietats dels olis purs d’oliva, en qualitat extra.
Quatre seccions gastronòmiques
A més dels col·legues de la secció biscaïna, també hi van prendre part companys i companyes de Gastronomía Burgos, amb el seu delegat Enrique de la Cuesta que reconeixia que es van “aprendre moltes coses que no sabíem de l’oli d’oliva».
Tampoc no hi va faltar la representació de Gastronomía Huelva, amb la delegada Elisa Códer satisfeta d’haver-hi pres part, «ja que va ser una sessió molt interessant i en la qual ens va permetre passar una molt bona estona».
Les mateixes bones sensacions van tenir els associats de Gastronomía Salamanca, amb Miguel Ángel Rodrigo al capdavant i posant èmfasi en el fet que la sessió «ens va permetre saludar amics i amigues de la Soci de llocs distints», a més d’associats d’altres llocs.
Degustacions en línia
El tast d’olis d’oliva a distància és la tercera experiència d’aquest tipus que es porta a terme en el marc de les activitats telemàtiques que s’estan impulsant des de la Soci per esquivar les restriccions de mobilitat i reunió provocades per la pandèmia.
Cal recordar que, el tast d’oli es va organitzar després de la bona acollida que havien tingut les degustacions socials de vins i de cervesa que s’havien dut a terme en la primera onada de la pandèmia i a les quals també van comptar amb la participació de components de diverses seccions.
«Es tracta d’una manera de poder gaudir de la gastronomia des de perspectives distintes i de poder-nos comunicar i mantenir el caliu associatiu en uns moments en què és complicat poder-nos trobar per fer els nostres sopars gastronòmics», reflexiona el delegat bilbaí. Se’n faran més…