Pesca Huelva i Gastronomía Andalucía Occ., per la solidaritat

Ho han tornat a fer! Compartir una experiència gratificant. Un cop més, les seccions Pesca Andalucía Occidental i Gastronomía ‘El Choco’ Huelva han dut a terme una activitat conjunta que, a més, té com a objectiu una causa solidària: associacionisme en una de les seves màximes expressions! 

          Cal assenyalar igualment que aquesta activitat es va organitzar i va realitzar conjuntament també amb Voluntaris de CaixaBank. En aquest context, l‟entitat social beneficiària és l’Associació Resurrecció, de la localitat de Punta Umbría, que “es proposa, entre les seves finalitats, prestar atenció a menors i joves amb necessitats educatives especials i en risc d‟exclusió social”, com ens indica la companya Elisa Códer, de la junta directiva de la Soci i una de les organitzadores de l’acte.

Concurs Infantil de Pesca ‘Virgen del Carmen’

I de què es tractava? Ni més ni menys que de convocar un concurs de pesca infantil, per a nens menors de 12 anys. Les instal·lacions del Club Esportiu Nàutic de Punta Umbría van acollir la prova a què, atenció, es van inscriure 78 nens i nenes.

          Els components de Gastronomía ‘El Choco’ Huelva es van responsabilitzar de tota la infraestructura alimentària, que incloïa el servei de pícnic i repartiment als participants per tota la zona reservada a la pesca.

          Per la seva banda, els col·legues de Pesca Andalucía Occidental es van encarregar de tota la logística de la prova, és a dir, “de la tutela dels participants, d’ajuda per posar la carnada als hams i quant assessorament fos requerit pels nens i nenes durant la competició”.

Dimensió familiar

En detall, hi van participar 60 nens i nenes de l’entitat beneficiària, més 18 fills i familiars de socis del Club Nàutic.

          “Francament, ho vam passar molt bé, sobretot, veient com ho passaven de bé els nens, pescant”, reflexiona.

          Del que es tractava era de passar una jornada entretinguda, amb un clar enfocament de convivència entre nens i nenes que necessiten mostres d’estima i atenció, i que van tenir l’oportunitat de gaudir i passar-ho bé durant unes hores, amb l’excusa del torneig de pesca. “Vam gaudir tots i totes des del primer minut fins a l’últim”.

Moltes gràcies

I després de la intensa sessió de pesca, va arribar el torn del ritual del pesatge de la pesca obtinguda, la cerimònia de lliurament de trofeus als petits pescadors més destres i, com a colofó, un sorteig de regals aportats per col·laboradors i comerciants locals que van voler, així, col·laborar amb l’acte, que també va comptar en tot moment amb la bona predisposició del cos local de Protecció Civil .

          El Concurs Infantil de Pesca ‘Virgen del Carmen’ va ser brillant. “Només veure la cara dels nens i nenes, la brillantor dels seus ulls… va ser molt emocionant”. I, per descomptat, “volem des de l’organització deixar molt clar que, que aquesta activitat solidària, no hagués estat possible sense la col·laboració de tots els nostres associats, els voluntaris i altres col·laboradors, a tots i a totes, moltes gràcies”.

          Cent per cent, Soci!

Entrada anterior
Astúries fa sonar els motors de la solidaritat
Entrada següent
MultiAventura Segòvia debuta muntant a cavall
Menú