La Teatral repeteix experiència a Can Brians

Teatre solidari, doblement bo i gratificant! Després de la intensa experiència que va suposar, a començaments d’estiu, la seva primera visita en un centre penitenciari, per representar una obra de teatre per als presos, concretament a la presó de Can Brians-2, i que va deixar igualment complagudes a totes les parts, la Teatral va repetir!

          En aquesta ocasió, a finals d’estiu, la secció va acceptar la invitació dels responsables del centre penitenciari Can Brians-1, per representar-hi l’obra ‘El senyor de las bicis’, la mateixa que havien portat al centre bessó. De fet, estan situats un al costa de l’altre, al terme municipal de Sant Esteve Sesrovires (Barcelona).

Públic entregat

“Senzillament ‘pell de gallina’; ha estat molt emocionant, increïble”, explica una de les components de l’elenc barceloní, que aquesta vegada va actuar davant d’un públic mixt, de presos i preses, que van seguir amb molt interès la representació.

          Al final de l’obra, el públic va ovacionar llargament els components de la Teatral, visiblement emocionats. “Els educadors del centre, ens han felicitat´, ja que havia estat evident que vam connectar amb els interns i les internes”.

Una obra que funciona

‘El señor de las bicis’, una amable contemplació dels problemes i contradiccions existencials que van apareixen amb l’inexorable pas dels anys i el sentiment lògic de resistència a fer-se vell.      

          El relat és obra de Fidel Rodríguez és, també una mena de reivindicació del dret de tota persona a refer, reorientar o rellançar la seva vida sentimental, prescindint de l’opinió o oposició dels seus fills, familiars i amics.

Teatre inclusiu

Cal afegir, que totes les representacions de la Teatral es regeixen pel principi de ‘teatre inclusiu’, el que implica que, en aquest cas, un dels actors que forma part del repartiment té Síndrome d’Asperger.

          La Tetral ho ha tornat a fer! Enhorabona

Entrada anterior
MultiAventura Segòvia debuta muntant a cavall
Entrada següent
Avantatges Soci! Avui destaquem…
Menú