Historia València visita la Vila de Chelva

La jove secció Historia València ha començat la seva singladura amb molt bon peu, convocant trobades de gran interès per als companys i companyes que la formen, amb la delegada, Eva María González, al capdavant.

          Precisament la delegada no explica la visita que la secció valenciana va fer a la vila de Chelva:

          “La Vila de Chelva reuneix un gran interès històric i cultural, en conservar l’empremta de tots els pobles que la van habitar. Declarada ‘Bé d’Interés Cultural’, amb la categoria de Conjunt Històric, està formada per una sèrie de barris de gran complexitat, de traçat sinuós i enigmàtic.

          Primerament vam poder admirar l’Església Arxiprestal Nostra Senyora dels Àngels, és el monument més emblemàtic de Chelva i està considerada una de les millors obres del barroc valencià. La façana retaule, d’estil manierista, és un treball monumental de carreu que alterna als seus pisos els quatre ordres clàssics (dòric, jònic, corinti i compost).

          Molt semblant a la de Il Gesú de Roma. El sagristà ens va ensenyar l’Església i el Museu Catedralici

Vila de les tres Cultures

Després, el grup va visitar Vila de las tres Cultures, una ruta que pretén donar a conèixer la riquesa històrica d’aquest municipi, que conserva intacta la trama urbana medieval així com diverses joies arquitectòniques i artístiques. Musulmans, jueus i cristians, van conviure en aquest enclavament de l’interior valencià donant lloc a un poblament característic que s’ha conservat fins a l’actualitat.

Bany a la Ruta de l’Aigua

I, finalment, ens banyem al riu que travessa la ciutat fent la Ruta de l’Aigua. La Ruta de l’Aigua és un itinerari turístic de traçat circular, que combina natura i cultura en un passeig agradable.

          En finalitzar vam dinar ‘gaspatxo manxec’ i altres delícies pròpies de la població valenciana.

Entrada anterior
NÚRIA TORRALBA, TRIATLÓ I FONDISTAS BARCELONA
Entrada següent
QUÈ FEM?… SETMANA DEL 8 AL 14 D’AGOST
Menú