Gent amb experiència al Museu Nacional d’Art de Catalunya

El dia 4 de juny, un grup de la secció de Gent amb experiència, amb Montse Ventura al capdavant, va visitar l’exposició “Suzanne Valadon. Una epopeia moderna” al Museu Nacional d’Art de Catalunya. Les explicacions van anar a càrrec de Gemma Mulet, qui els va introduir en el fascinant periple vital i personal de l’artista francesa.

A més de fer el recorregut entre el centenar de peces exposades, d’alguna manera també van passejar per la “butte” Montmartre d’inici del segle XX, gràcies a la proposta de museïtzació a càrrec d’Ignasi Cristià, amb fotografies d’època de grans dimensions que reproduïen carrers i espais del famós barri parisenc en un moment clau en la història de l’art contemporani. Aquesta immersió en el París del tombant del segle XIX-XX queda reforçada per la presència d’obres d’altres artistes coetanis de Valadon que permeten descobrir les interaccions que es van produir en l’ambient artístic de la bohèmia.

En definitiva, la mostra organitzada pel museu català en col·laboració amb el Centre Pompidou-Metz i el Musée d’Art de Nantes, comissariada per Eduard Vallès i Philip-Dennis Cate, els va oferir l’oportunitat d’apropar-se a una dona que va lluitar per assolir l’estatut d’artista. La seva consistent obra, de cromatisme vibrant, és singular i denota que Suzanne Valadon va saber absorbir els aprenentatges dels grans mestres del moment, ja fos fent-los de model o ja com a pintora, entre els quals Puvis de Chavannes, Miquel Utrillo, Henri Toulouse-Lautrec, Edgar Degas o Henri Matisse.

Entrada anterior
Montaña Madrid: setmana als Pirineus d’Andorra
Entrada següent
Golf Sevilla brilla al XIV Trofeu Benèfic de Golf Orden de Malta
Menú