Excursiones y Visitas Culturales Burgos als Dipòsits del Castell

El 26 de març, la secció Excursiones y Visitas Culturales Burgos va dur a terme una fascinant expedició que va transportar els participants a través del temps i del patrimoni històric de la ciutat. La destinació: els Dipòsits del Castell o del turó de San Miguel, un enclavament que no només és un dels més antics de Burgos, sinó també un dels més espectaculars i enigmàtics.

Construïts el 1892, aquests primitius dipòsits d’aigua situats al turó de San Miguel, amaguen tots els secrets del Castell de Burgos, perquè fins a aquesta zona, en plena invasió francesa tot just un segle abans, arribaven els dominis de la fortalesa.

“Penetrar a les entranyes del turó impressiona. S’hi custodien 131 anys d’història de la ciutat. Les catacumbes de l’aigua de Burgos porten a les voltes pedres mil·lenàries que fan sagrada l’aigua que bevem els habitants de Burgos”, comenta Roberto Pérez, delegat de la secció.

Durant l’excursió, els participants van tenir l’oportunitat de conèixer detalladament el circuit que segueix l’aigua de Burgos, des de la captació fins a arribar a l’aixeta de cada llar, revelant així un fascinant entramat que uneix passat i present en aquesta històrica urbs.

Entrada anterior
Esquí Asturias organitza una activitat d’esquí adaptat amb ASPAYM
Entrada següent
Excursiones y Visitas Culturales Alicante a la Biblioteca de los Libros Felices
Menú