Esquí Asturias organitza una activitat d’esquí adaptat amb ASPAYM

El diumenge 17 de març, Esquí Asturias, amb Daniel Álvarez al capdavant, va organitzar una activitat que va marcar una fita significativa per a l’Associació de Persones amb Lesió Medul·lar i Altres Discapacitats Físiques, ASPAYM Principado de Asturias, en la lluita per la inclusió i la igualtat d’oportunitats. Després de tres anys d’intents fallits a causa de les condicions climàtiques, finalment es va dur a terme a l’estació de Fuentes de Invierno.

L’esdeveniment va comptar amb l’entusiasta participació de 16 persones, inclosos 6 participants, 2 acompanyants d’ASPAYM i 8 voluntaris compromesos. La jornada va estar dedicada a brindar una experiència d’esquí adaptat a sis persones amb discapacitats, quatre en cadira de rodes i dues amb lesions neuronals.

La col·laboració entre ASPAYM, l’estació d’esquí i els voluntaris va ser fonamental per a l’èxit de l’esdeveniment. Els monitors especialitzats de l’estació i els voluntaris es van unir per garantir que els participants poguessin gaudir plenament de l’activitat. Des d’assistir a l’accés als telecadires o embarcar i desembarcar de les cadires adaptades, fins a donar suport durant els descensos, l’equip va treballar incansablement per crear un entorn segur i acollidor per a tothom.

Els descensos es van dur a terme en dues tandes, amb tres esquiadors adaptats a cadascuna, acompanyats per monitors i voluntaris. A més, es van implementar mesures per garantir la seguretat de tots els usuaris de l’estació, com ara senyalitzar el pas del grup adaptat a les pistes.

La jornada va començar d’hora, a les 9.30 h del matí, i va concloure a les 15.00 h, seguida d’un merescut dinar en un restaurant proper on participants i voluntaris van compartir experiències i van celebrar l’èxit de l’esdeveniment. Al voltant de les 17.00 h, tots van tornar a casa, plens de gratitud i satisfacció per haver estat part d’una jornada tan memorable.

Aquest esdeveniment no només va demostrar la capacitat de superació de les persones amb discapacitat, sinó que també va destacar la importància del treball en equip i la solidaritat en la construcció d’una societat més inclusiva i accessible per a tothom.

Entrada anterior
La Coral Caelum emociona el públic a la Capella de l’Esperança
Entrada següent
Excursiones y Visitas Culturales Burgos als Dipòsits del Castell
Menú