Els últims i els primers, Petanca Barcelona…

Els components de Petanca Barcelona, una de les seccions més veteranes de la casa, va estrenar el 7 de juny passat, les samarretes oficials de la Soci amb les quals van jugar les partides de la jornada corresponent al campionat social 2021, que estan disputant al local social.

Els últims…

Es dona la circumstància que, el 14 d’octubre de 2020, seguint la resolució de les autoritats de suspendre qualsevol activitat social presencial pública, el local social de la Soci va haver de tancar les seves portes. Es dona la circumstància, valgui la redundància, que aquell dia, quan es va rebre l’ordre, a la seu social hi havia una secció fent activitat: Petanca Barcelona.

            La secció dels petanquistes barcelonins havia arrancat la temporada 2020, un mes abans, el 28 de setembre del 2020. Ells van ser “els últims que, com canta la dita, vam tancar els llums i tancar la porta”, tal com recorda amb un punt de nostàlgia el seu delegat, Joan Alapont.

            “Ens vam acomiadar, amb inquietud pel que estava arribant i després ens ha colpejat tant fort, com ha estat aquesta maleïda pandèmia, i amb el desig que el malson passés el més aviat possible”, afegeix.

            Des d’aleshores, els components de la secció van anar mantenint el contacte, via telefònica i telemàtica, tot esperant que “algun dia, s’aixequés el confinament i l’estat d’alarma i poguéssim tornar a retrobar-nos a la Soci per fer les nostres partides i els nostres campionats de petanca”.

Els primers…

Finalment, el 3 de març de 2021, el destí va voler que la primera secció que estrenés novament la fórmula de les activitats presencials, és a dir, la manera normal de fer-les, al local social reobert fos, precisament, Petanca Barcelona.

            “Abans de trobar-nos per començar a jugar però, vam cursar les consultes oportunes i pertinents a la Federació Catalana de Petanca pel que fa a les mesures que havíem d’observar per complir amb els protocols de seguretat que ens indiquessin, a més a més d’observar també totes les indicacions que va marcar l’Associació”, diu el delegat. De fet, a l’armari que la secció té al local, hi ha penjat un full amb un resum detallat de totes les mesures a seguir.

            “I d’aquesta manera, ens assegurem que tots els participants als nostres torneigs socials en tinguin coneixement i les compleixin, abans, durant i després de les partides”, comenta Alapont.

Torneigs socials

“Després de tres mesos de competició, continuem al peu del canó i cal dir que, fins a dia d’avui, cap dels nostres inscrits ha tingut problemes amb la Covid. Toquem ferro!”.           Petanca Barcelona organitza torneigs socials de tiradors i apuntadors, a més de l’EuroCup i partides socials entre els seus components. Les partides es disputen al camp que hi ha al jardí del local social del carrer Sardenya. Enhorabona!

Entrada anterior
Assistents al primer acte social presencial, opinen…
Entrada següent
Fotografia Girona recupera les pràctiques a l’exterior
Menú