Ells, nosaltres i la neu

Una setmana abans que es decretés l’estat d’alarma, la secció Esquí Girona va dur a terme una travessia amb raquetes i pals de neu per l’entorn de l’estació de la Molina. El fet que va fer diferencial aquesta activitats, és que va ser compartida amb un grup de 20 nois i noies d’edats compreses entre els 16 i 20 anys, de l’Associació Salesians Sant Jordi – Pes Girona.

          La majoria dels nois i noies que van participar en la jornada són de famílies nouvingudes de diversos països africans i llatinoamericans, com el Senegal, Gàmbia i Hondures, i altres nascuts a Catalunya amb problemes d’exclusió social.

          Emmarcada en el PAS-Voluntaris de “la Caixa”, l’activitat es va fer en col·laboració amb Voluntaris de “la Caixa” de Girona. “Veure les cares d’entusiasme d’aquests joves al trepitjar i jugar amb la neu, tenint en compte que la majoria mai no l’havien vist al natural, va ser molt maco”, explica el delegat gironí, Josep Foradada.

          L’excursió es va dur a terme pel bosc de la Molina, vorejant el petit llac la presència del qual contrasta amb el paisatge nevat imponent. El moment culminant de la jornada es va produir quan el grup va agafar l’ou-telecabina per pujar fins al Niu de l’Àliga, a 2.537 metres d’alçada, on tots i totes van gaudir d’unes vistes espectaculars.

No ho oblidaran

Després de dinar, al restaurant de la mateixa estació hivernal, el grup va tornar en autocar a Girona.

          Al comiat, el monitor de Salesians – Pes Girona mostrava el seu agraïment, “a la Soci i als Voluntaris de “la Caixa” per aquesta experiència que aquests nois no oblidaran”. Això és el PAS-Voluntaris de “la Caixa”.

Entrada anterior
Una experiència ‘inoblidable’
Entrada següent
‘Resistiré’, versió Tenerife
Menú