Una experiència ‘inoblidable’

Tot i que estava prevista des de feia molt de temps, “vam fer l’excusió i vam tornar a casa pocs dies abans de ser proclamat l’estat d’alarma”, explica el seu delegat, Joan Bastús, sobre l’expedició que la secció Muntanya Barcelona va fer a l’illa de Gomera.

El pla era completar una “volta sencera a tota l’illa i, concretament, a través del Parc Nacional de Garajonay”. Així, en la primera jornada, el grup va completar el trajecte que uneix Agulo amb Vallehermoso, de 14 km entre 775 i 780 metres.

En la segona, l’expedició va fer l’ascens a l’Alto de Garajonay amb volta circular d’un recorregut complet de 13,8 km, entre 725 m i 725 mentre.
El tercer dia, es va dur a terme la travessa de Chipude a Hermigua passant per El Cedro, de 14,5 km i una oscil•lació ja més severa, dels 525 fins als 1.360 metres.

Excursions exigents
“Van ser unes caminades un xic exigents, amb una dificultat afegida a causa d’una calor inesperada per l’època de l’any, però en qualsevol cas a l’abast de tots els expedicionaris”, explica el delegat.
“Vam poder gaudir dels penyasegats, dels boscos primaris de laurisilva, de la constant vigilància de la silueta del Teide de l’illa veïna, de les converses amb xiulets dels veïns de Chipude», conclou. Va quedar pendent l’illa d’El Hierro, que podria ser el proper objectiu dels muntanyencs barcelonins…

Entrada anterior
Conferència: l’Impost de Successions
Entrada següent
Ells, nosaltres i la neu
Menú