La Coral Caelum triomfa al Festival de Moldàvia

La Coral Caelum assoleix el quart lloc en el Festival Internacional de Cançons de Nadal de Moldàvia, en la modalitat de corals mixtes.

          “Ens van suggerir que ens hi apuntéssim, ja que la versió d’enguany era en línia, vam presentar la nostra nadala i ens ha fet molta il·lusió aconseguir aquest lloc tan destacat, explica el delegat de la secció Cant Coral Barcelona, Josep Mitjans, poc després que li fos comunicat el veredicte.

          La bona factura de l’obra també va ser valorada pel jurat del Colinde, Colinde… Feeria Muzicii Există!, és a dir, el festival de música dedicat al cant coral que s’organitza a la República de Moldàvia, un país amb molta tradició en aquest gènere i que ha premiat la nadala de la Caelum per la seva bona interpretació, originalitat i impecable edició.

Acurada edició

Cal dir que, la nadala que la Coral Caelum el la mateixa que va ser enregistrada per crear la nadala conjunta amb les altres seccions de la Soci, tenia la particularitat que va ser gravada individualment per cada un dels cantaires participants, veus masculines i femenines.

          Posteriorment, el director del grup, l’Òscar Peñarroya es va encarregar de fer les oportunes mescles per procedir a l’edició de la peça en versió coral. Una tasca que va requerir de molt de temps i precisió per quadrar bé totes les veus.

          La qüestió és, que la Nadala va circular per les xarxes i va rebre molts elogis de part de membres de la Federació Catalana de Cant Coral alhora que van animar la Caelum a presentar-se en el certamen de Moldàvia. “La nostra nadala està molt ben editada i, francament fa patxoca”, explica Mitjans.

Diploma d’Or’

Més d’una trentena de corals es van inscriure en la categoria de corals mixtes, en la qual concursava la Caelum. El jurat va atorgar el ‘Grand Prix’ del certamen, o el que és el mateix, el primer premi a la coral argentina Pro Música Antiqua, de la localitat de Rosario (Santa Fe). Per la seva banda, la coral de la Soci va obtenir la ‘Diploma d’Or’.

          “Cal dir, que si hagués existit una modalitat per a gravacions totalment virtuals, amb les veus enregistrades a part, hauríem quedat segons”, matisa el delegat. I és que altres grups van enviar la nadala enregistrada presencialment.

          El Feeria Muzicii Există! s’organitza cada any de manera presencial i per a grups de Moldàvia, però a causa de la pandèmia el certamen es va readaptar al format en línia i es va obrir a corals de tot el món.

Entrada anterior
Taller de lectura teatral per a tots i totes…
Entrada següent
Fent camí, per la comarca
Menú