Fent camí, per la comarca

Caminants Bages-Berguedà s’abraça amb el fred.

Santa Maria de Merlès és un municipi de la comarca del Berguedà, tot i que tradicionalment sempre havia format part de la veïna comarca del Lluçanès. Tradicionalment ha format part de la comarca natural del Lluçanès.

El municipi és travessat per la riera de Merlès, que el divideix en dues parròquies: la de Santa Maria a occident i la de Sant Martí a orient. Doncs bé, aquest enclavament va ser el punt de trobada per la ruta duta a terme per la primera, de les dues últimes sortides de Caminants Bagès-Berguedà del 2020.Ens ho explica el delegat, Josep Illa: “La caminada va partir del centre de la parròquia de Santa Maria i vam fer camí cap a la capella de Santa Magdalena, des d’on vam continuar passant pel molí d’Escrigues abans d’arribar a la parròquia de Sant Martí de Merlès.

Vam haver de modificar la ruta al no poder creuar la riera per on volíem. Coses que ens poden passar, aquells dies havia plogut molt. La ruta va pujar al turó del Castell de Merlès fins a trobar-nos amb els recons del Gorg Blau per acabar novament a Santa Maria de Merlès”.

Caminant amb molt de fred

Uns dies després, la secció dels caminaires de les dues comarques es va tornar a trobar a la localitat d’Artés, una vila de la comarca del Bages, dins la zona natural de la vall de la Gavarresa, per cobrir la ruta de les masies.

“Va ser una ruta circular, que vam fer sota un fred que pelava. Molt de fred. Vam caminar entremig de camps del Pla del Bages, on ja començava a despuntar el verd dels sembrats i vinyes i on s’estaven esporgant els ceps”.

Ambdós trajectes superaven per poc els 13 quilòmetres i es van completar en un temps aproximat de 3 hores i 30 minuts. Rutes completades!

Entrada anterior
La Coral Caelum triomfa al Festival de Moldàvia
Entrada següent
Historia Madrid visita el centre i passeja pel Retiro
Menú