Bellesa natural i enginyeria sostenible al Parc de la Marjal

El divendres 22 de març, un grup d’Excursiones y Visitas Culturales Alicante va tenir l’oportunitat de submergir-se en una experiència única al Parc de La Marjal, ubicat a Alacant.

Aquest parc, que destaca com un model pioner de solució sostenible davant les inundacions, va obrir les portes per a una visita guiada organitzada per Inma Gisbert, delegada de la secció.

Amb una impressionant capacitat per emmagatzemar fins a 45.000 metres cúbics d’aigües pluvials, el Parc de La Marjal no només compleix una funció vital en la gestió de l’aigua, sinó que també s’erigeix com un espai d’esbarjo i un veritable pulmó verd per a la comunitat.

Durant l’excursió, els participants van tenir l’oportunitat de meravellar-se amb la rica biodiversitat que acull el parc: des de la fauna fins a la flora característica de les zones humides mediterrànies. A més, van poder apreciar recreacions acuradament dissenyades de diferents tipus de vegetació, que inclouen la palustre, la de ribera i la de matoll i muntanya mediterrània.

Un dels punts destacats de la visita va ser una explicació detallada sobre els circuits de recirculació de l’aigua, un sistema crucial per mantenir la qualitat de l’aigua per a la fauna local.

Aquesta lliçó sobre enginyeria sostenible va proporcionar una comprensió més profunda de com el parc no només protegeix contra inundacions, sinó que també preserva i promou la vida silvestre.

La visita, que va començar puntualment a les 10 del matí, va tenir una durada aproximada de dues hores. I, després d’aquesta experiència enriquidora, quina millor manera de relaxar-se que amb una cerveseta entre amics per culminar el dia?

Entrada anterior
Història Mallorca explora el “Regne de Les Mallorques” al continent
Entrada següent
La Coral Caelum emociona el públic a la Capella de l’Esperança
Menú