Atletismo Burgos i la San Silvestre més solidària

Cada 31 de desembre, els corredors de la secció Atletismo Burgos, amb el delegat Gregorio Horga marcant el ritme, tenen una cita ineludible, com és participar juntament amb molts altres fondistes de la ciutat i tota la província, en la cursa San Silvestre Cidiana CaixaBank.

Parlar d’aquesta prova és fer-ho de la cursa de fons «més especial de la nostra ciutat i una forma obligada per als corredors de la nostra secció d’acomiadar l’any junts i esportivament», explica el delegat burgalès.

«El 2020 però, la situació ha estat molt diferent, ja que a causa de la pandèmia la cursa no es va poder celebrar en la seva forma normal, per la qual cosa l’organització va haver de buscar una alternativa», continua el corredor burgalès, en una conversa mantinguda pocs dies després d’haver-hi participat. «Es tractava de no perdre la tradició i vam córrer la prova de manera virtual».

Format virtual

Així, entre els dies 3 i 31 de desembre, els corredors inscrits a la pàgina web de la cursa, van haver de completar una distància de 5 quilòmetres en l’escenari i recorregut que volguessin. «Ha estat tot un èxit». I és que, a més a més, cal tenir present que la San Silvestre Cidiana CaixaBank té finalitats solidàries.

Enguany no hi va haver guanyadors. O millor dit, el guanyador va ser el caràcter solidari de la prova. Així, tot i que la inscripció era gratuïta, per cada corredor es va destinar una quantitat a benefici del projecte Neuro+, que desenvolupa APACE, l’associació de paràlisis cerebral burgalesa.

L’objectiu era superar els 10.000 euros recaptats amb el haschtag #GanamosTodos. De la Soci vam ser una dotzena de corredors i corredores! Enhorabona!