Visita guiada al nucli antic de Girona

El dimecres 22 de novembre, un grup d’associats i associades van fer una visita guiada pel nucli antic de Girona, que els va portar a través de carrers empedrats i racons pintorescos que han vist segles d’història.

Recorrent el nucli antic
La ruta va començar al barri de Sant Pere, on van poder admirar el monestir de Sant Pere de Galligants, i tot seguit van anar fins als banys àrabs, únics banys d’estil romànic a Europa. Construïts al segle XII, s’inspiren en la tipologia dels banys nord-africans, però els seus elements arquitectònics són plenament romànics.

Van continuar endinsant-se pels estrets carrerons del call jueu, i enfilant-se a la muralla, des d’on van poder gaudir d’unes vistes de Girona excepcionals, amb les cases de colors al llarg del riu Onyar.

La catedral de Girona: joia del gòtic
La visita va culminar amb la joia de la corona, la catedral de Girona. En aquest exemple impressionant d’arquitectura gòtica catalana van poder admirar la nau més ampla d’estil gòtic al món, el claustre romànic i la majestuosa escalinata barroca. I van poder gaudir de les vistes panoràmiques de la ciutat des de dalt de la catedral. La visita va finalitzar a l’antic mercat de l’Areny, actualment La Rambla de la Llibertat, on molts gironins i gironines s’hi han enamorat.

Acabada la visita es van dirigir plegats a un restaurant proper, per fer un dinar de germanor. Un magnífic dia de descoberta i companyonia!

Entrada anterior
Història Barcelona visita la Biblioteca Pública Arús
Entrada següent
Jocs de Taula Mallorca tanca temporada
Menú