Tast d’olis i visita al Castell de Pallargues

El 27 d’octubre la Soci organitza una excursió per visitar el Castell de Pallargues, a la localitat de les Pallargues de la comarca de la Segarra, i conèixer la història de Mas de Colom – Casa Borges.

          I com a punt culminant de la jornada, el grup gaudirà dels sabors de la terra amb un exclusiu tast d’olis i fruits secs; una oportunitat única per conèixer l’elaboració i les propietats dels olis i per degustar els fruits i conèixer-ne els avantatges que menjar-nos provoca en la nostra salut.

          Si pots anar-hi, no t’ho perdis!

Primer, l’esmorzar…

Sortida des de Barcelona direcció a Igualada. Parada en ruta per esmorzar a base de baguet amb pernil, vi, aigua i cafè o cafè amb llet.

Pallargues

Tot seguit, anirem a la població de les Pallargues, a la comarca de la Segarra, on farem una visita guiada pel magnífic castell medieval, situat al punt més alt de la ciutat.

          Aquesta gran casa senyorial és fruit de la transformació duta a terme al s. XVI de l’antic castell medieval i se n’han pogut conservar alguns dels elements més antics. De la façana, en destaca la gran arcada gòtica (la més ampla del gòtic català, amb 13 metres) i els finestrals rectangulars.

          A l’interior encara hi podem trobar restes de la torre circular del segle XI, que va donar origen al castell. També es poden veure altres sales i dependències, com les quadres, els cellers o la masmorra.

Tàrrega

Seguidament ens traslladarem a Tàrrega, on farem una visita guiada a la finca Mas de Colom – Casa Borges on, a través d’unes projeccions i de l’explicació de la guia, anirem coneixent la història de la finca des del s. XIV fins avui dia, i dels productes naturals que elabora la Casa Borges, tot plegat embolicats en una extensió de 70 hectàrees formada per un mosaic de plantacions d’ametllers, nogueres, pistatxers i oliveres.


El tast d’olis

A més, participarem activament en un tast d’olis per conèixer-ne l’elaboració i les propietats, i degustarem els fruits secs per conèixer els avantatges del consum en la nostra salut.

Dinar de Soci

Acabades les visites ens traslladarem al restaurant per dinar i després de la sobretaula tornarem a Barcelona.

Obsequis
Com a record d’aquesta excursió, ens endurem dos obsequis de la Casa Borges: una ampolla d’oli d’oliva verge extra de 250 ml i una bossa d’ametlles.

Entrada anterior
Taller per decorar galetes de Halloween!
Entrada següent
QUÈ FEM?… SETMANA DEL 10 AL 16 D’OCTUBRE
Menú