Llegir ens fa més lliures, més savis, més persones… La Diada de Sant Jordi és un homenatge a la lectura i, consegüentment, a nosaltres mateixos.
Coincidint amb aquesta festa de la cultura, la Soci ha tingut la iniciativa d’enviar a tots els associats i associades un llibre de relats escrits per la nostra gent. Es tracta, per tant, d’un sincer i emotiu compendi de vivències personals, en què es posa en evidència que durant l’inoblidable any 2020, que ens va trastocar de dalt a baix la nostra vida, vam aprendre també a mirar les coses d’una manera distinta a com ho fèiem abans.
Les coses realment importants
En aquest sentit, la ploma dels nostres companys i companyes que amb els seus escrits donen contingut i substància al llibre, transmet des d’òptiques i perspectives distintes, la sensació unànime que un dels aprenentatges que ens ha estimulat la pandèmia, és la necessitat vita d’aprendre a valorar en alta mesura les coses que són “realment importants de les nostres vides”.
Aquest és un sentiment que queda molt ben reflectit en els relats dels nostres companys i companyes. Perquè, en definitiva, són uns testimonis que posen de relleu situacions, experiències i vivències que, en totes les seves variants, han contribuït a fer créixer el vessant humà dels seus protagonistes.
Dotze Relats
El llibre es compon de 12 relats amb la firma de: Carmen Pacheco, Clàudia Pérez, Concepció Miró, Jaume Salinas, Francisco Javier Pascual, José Hurtado de Mendoza, Josep Mitjans, María José Varela, Paco Gómez, Patricia Acosta, M. Àngels Sellés i Toni Fusté. El pròleg és de la presidenta, Victòria de Lucas.
Moltes gràcies a tots i a totes. Segurament, en moltes d’aquestes històries ens hem sentit reflectits tots els que formem part de la Soci i compartim aquest projecte comú.