Rússia i Ucraïna, les claus d’una guerra inexplicable

La secció Club de Lectura porta a terme una sèrie d’activitats diverses que inclouen trobades entre els seus membres per analitzar els llibres que prèviament han consensuat llegir, reunions amb els autors per comentar plegats els aspectes més destacats de l’obra i, també, convocar conferències per abordar temes relacionats amb la literatura o l’actualitat.

Una d’aquestes conferències va tenir lloc al local social de la Soci i el tema a tractar va ser, ni més ni menys, que el dolorós i incomprensible conflicte entre Rússia i Ucraïna que ha desembocat en una guerra que no s’hauria d’haver produït mai de la vida.

Les claus del conflicte

Ens ho explica la companya, Roser Pàez, del Club de Lectura:

Va ser un plaer comptar amb la presència d’Olga Merino per a la conferència titulada A la recerca de l’ànima russa. Una sessió molt interessant que va despertar un gran interès per part del públic assistent on es va analitzar la situació de conflicte actual, fruit, sens dubte, del desmembrament de la Unió Soviètica als anys noranta.

          Llicenciada en Ciències de la Informació i màster en Història i Literatura Llatinoamericanes al Regne Unit, va treballar com a corresponsal a Moscou per al Periódico a la dècada dels noranta. D’aquesta experiència va sorgir la seva primera novel·la: Cenizas Rojas.

Amiga de la Soci

Títols com Espuelas de Papel, Perros que ladran en el sótano, o La forastera, l’avalen com una de les millors escriptores actuals. De fet l’Olga, va venir a visitar-nos fa uns anys a l’antiga seu de Teodoro Roviralta, per comentar algun dels seus llibres i durant la maleïda pandèmia, on-line, vam comentar La Forastera.

          El seu darrer llibre és Cinco inviernos, al que vam fer esment també durant la conferència i del que podeu llegir una ressenya en l’últim número de la revista La Soci.

Entrada anterior
Eleccions Junta Rectora 2022
Entrada següent
QUÈ FEM?… SETMANA DEL 27 DE JUNY AL 3 DE JULIOL
Menú