Montaña Madrid completa la ruta de l’Hoya de San Blas

La secció dels muntanyencs de Madrid va completar la ruta circular a l’Hoya de San Blas, des de la barrera fins a l’Hoyo Cerrado al fons de la vall.

Segons ens explica Cándido del Castillo, delegat de Montaña Madrid, van començar a caminar a dos quarts d’onze, pujant pel sender, entre bosc, al vessant nord de l’Hoya, fins a creuar la pista a les ruïnes d’una tanca i una caseta de pedra, i buscar el sender que, entre falgueres i un fort pendent, enllaça amb un altre que apareix a una gran altura pel vessant i que els portarà fins a la pedrera.

El dia és fresc i humit quan hi arriben, abans que toqui la una. Decideixen no creuar-la sinó rodejar-la baixant a buscar la pista que ve del barranc de la gàbia de les cabres. Aquest canvi afegeix 1,5 km més a la ruta, però estalvia temps i desnivell a l’excursió.

El recorregut fins al final de l’Hoya és preciós. El lloc és un circ glacial reblert convertit en una vall rodejada de pics per on corre un rierol… Una meravella.

Després de dinar i d’una migdiada de deu minuts, a les tres comencen el descens pel vessant contrari. Per un sender ben marcat i fent moltes ziga-zagues, van perdent altura ràpidament fins arribar a la pista del fons de la vall. A un quart de sis arribem a la fi del trajecte, amb més de 20 km i 735 m de desnivell recorreguts.

A Miraflores es prenen una beguda refrescant abans d’acomiadar-se, després d’haver viscut una bona jornada de muntanya en bona companyia.

Entrada anterior
Actividades Subacuáticas Cádiz organitza una immersió per a membres debutants
Entrada següent
Mototurisme Lleida al Gran Premi de MotoGP
Menú