Història Mallorca: el mausoleu i el palau

El dijous 15 de febrer, els membres de la secció Història Mallorca van gaudir d’una interessant activitat: van fer una visita a la capella de La Trinitat de la Seu de Mallorca (mausoleu dels reis de Mallorca) i al palau de l’Almudaina.

Primer van visitar la capella de la Trinitat de la Seu de Mallorca, que és el mausoleu on descansen els reis Jaume II i Jaume III de Mallorca (avi i net). L’espai, tot i trobar-se damunt de l’altar major, és un lloc prou conegut, però poc visitat. Cal un permís especial de la Cúria Diocesana per visitar-lo. “És un espai silenciós, desat, de pau i serenor. D’una emoció indescriptible. Les rajoles són les originals del segle XIII. A dreta i esquerra de la capella s’hi troben cenotafis d’ambdós reis, construïts per l’escultor Frederic Marès. El sarcòfag de Sanç de Mallorca es troba a la catedral de Perpinyà” comenta Damià Tomàs, delegat de la secció.

Després van anar a la recerca dels treballs realitzats per l’escultor mallorquí Guillem Sagrera (sala capitular, diferents capelles, porta del mirador…). I a continuació van visitar el palau de l’Almudaina, del segle XIV. Reformat sobre l’antiga fortalesa del Valí de Mallorca i actual residència oficial de SSMM els Reis durant les seves estades a l’illa, amb moltes semblances al Palau del Reis de Mallorca de Perpinyà.

Van acabar la visita amb un bon àpat al típic Celler Sa Premsa, al centre de Palma.

Entrada anterior
Noves seccions en creació: apunta-t’hi!
Entrada següent
Descobreix la Lluna, el nostre satèl·lit
Menú