Història Barcelona visita l’exposició “Venerades i temudes” a Caixaforum Barcelona

Una exposició que recorre 5.000 anys d’esoterisme en la feminitat i en l’art, i que amb la col·laboració delBritish Museum i alguns artistes contemporanis, va servir per endinsar-nos en la feminitat i en el poder de les dones des de la perspectiva religiosa i de creences de totes les èpoques històriques i d’arreu del món.

Vam tenir l’oportunitat d’admirar peces d’extraordinària bellesa, on el poder femení representa una simbologia extremadament poderosa, com és el cas de les deesses, esperits, dimonis o santes. Obres que expressen des de la creació, saviesa, passió i desig fins a la guerra, la màgia, la justícia o la misericòrdia. Acompanyats de la guia vam descobrir alguns objectes sagrats com pintures i escultures de diferents continents des del món antic fins a l’actualitat. Com exemple, l’estàtua de Venus o La reina de la nit.

Sens dubte, eren deesses i éssers que exercien una gran influència sobre les vides humanes. Crucials, per entendre com afecta la forma de veure la feminitat en els nostres dies. Important també ressaltar el conjunt de màscares utilitzades en diferents rituals, símptoma que comporta l’experiència transformadora del gènere femení i la dualitat de les coses. D’una banda, associades a l’agressivitat i el perill, però també amb el coneixement i la llibertat, eren temudes, però també cercades per sol·licitar protecció i consell.

Una exposició fascinant, que no et pots perdre!

Roser Pàez, delegada d’Història Barcelona

Entrada anterior
Piragüismo Tenerife navega a Radazul
Entrada següent
Excursions i Visites Culturals Girona a la Reial Foneria de Sant Sebastià de la Muga
Menú