Excursions i Visites Culturals Girona a la Reial Foneria de Sant Sebastià de la Muga

El dimecres 20 de març, els companys i companyes d’Excursions i Visites Culturals Girona van fer una caminada per anar a veure les restes de la Reial Foneria de Sant Sebastià de la Muga, una antiga fàbrica de munició per a canons del segle XVIII.

Situada al fons del pantà de Darnius-Boadella, a l’Alt Empordà, les restes d’aquesta fàbrica estan habitualment cobertes per l’aigua de l’embassament, però a causa de la sequera ara estan totalment a la vista, junt amb les restes de l’ermita de Sant Sebastià.

“La caminada que hem fet per arribar-hi és un ruta des de Sant Llorenç de la Muga, passant pel Pont de Riambau, les ruïnes de Can Serradell i arribant, finalment, a les ruïnes de la Reial Foneria. En total, hem caminat una distància de 10,520 km, amb un desnivell de 41 metres, és a dir, força planera” comenta Josep Romeu, delegat de la secció.

Com a peculiaritat, aquesta vegada, la secció va coincidir amb els companys i companyes de Fotografia Girona que s’hi van atansar en cotxe, i van poder fer fotografies de les restes.

Una vegada a Sant Llorenç de la Muga, tant caminants com fotògrafs van anar plegats a dinar, i a fer un passeig pel poble, que conserva l’esperit d’una vila rural tranquil·la i acollidora. “Ens ha sorprès el bon estat de conservació del recinte emmurallat d’època medieval, així com la majoria de les cases del nucli antic, en el qual hi trobem racons molt agradables que formen part de la història del poble”, comenta Josep. 

Sens dubte, un dia excel·lent amb molt bona companyia!

Entrada anterior
Història Barcelona visita l’exposició “Venerades i temudes” a Caixaforum Barcelona
Entrada següent
Pàdel Barcelona organitza el primer Torneig Mixt de Pàdel
Menú