Gastronomia ecològica

La jove secció de Gastronomía Córdoba aprèn a preparar saboroses receptes amb aliments orgànics de la seva terra

La secció Gastronomía Córdoba, creada enguany, ha dedicat una trobada gastronòmica “a la cuina de temporada, amb productes ecològics de la nostra terra”, explica el delegat, Jaime Cerezo. “Es tractava de ressaltar els avantatges de la cuina que se’n diu de Km0 i ha anat molt bé”, afegeix. 

El marc de la trobada ha estat el restaurant Amaltea, tot un refrerent local de la cuina dedicada al producte de proximitat, ecològic i de temporada.

Allí, els companys i companyes de Gastronomía Córdoba han iniciat aquesta interessant i entretinguda activitat aprenent unes nocions bàsiques sobre les propietats saludables de cuinar amb productes ecològics i autòctons.

“Ha estat gratificant comprovar com el fet d’utilitzar productes de la nostra terra, t’ofereix la possibilitat de revestir cada recepta amb un relat que també representa un valor afegit molt maco”, explica una participant de les més actives de la trobada.

Una carta de proximitat

Tot seguit, els i les ‘xefs’ de Gastronomía Córdoba han preparat diverses receptes per a un sopar dels que es recorden.

La carta? Una selecció d’aperitius Mezze cordobés amb llegums, remolatxa, tomàquet assecat, tàperes, formatge Km0 ComocabrasCuscús amb verdures de temporada i Tataki de mogote (becaina de llom) ibèric.

Amb un eloqüent “la vetllada ha estat un èxit”, remata Jaime la seva valoració. Gastronomía Córdoba ha arribat no fa gaire, per quedar-se. Ens hi apuntem!

Entrada anterior
Arnau Pérez guanya a Orpesa
Entrada següent
Trasllat a la nova seu
Menú