Gastronomia Bilbao ofereix un taller de cuina solidari

Els companys i companyes biscaïns van compartir fogons i taula amb un grup de nois en risc d’exclusió social.

          “Va ser una tarda molt especial la qual vivim gràcies als amics de l’Associació del Personal de” la Caixa “, la Soci”, explicava un dels responsables de l’Asociación San Nikolas Zabalik, dedicada a ajudar els joves en risc d’exclusió social, de Bizkaia.

          L’agraïment era per als col·legues de la secció Gastronomía Bilbao que, amb el delegat José Hurtado al capdavant, van realitzar un taller de cuina gràcies al qual, “els nois que ens van acompanyar van tenir l’oportunitat de conèixer com es preparen plats de la nostra cuina típica”, afegeix el delegat.

Experiència enriquidora

“Va ser molt entranyable, ja que des del primer moment hi va haver molt bona sintonia entre nosaltres i els joves de San Nikolas, que s’ho van passar molt bé cuinant, participant molt activament en el taller”, explica José Hurtado.

          El taller va consistir en preparar un sopar amb productes típics de la terra, que va donar com a resultat un menú deliciós a base d’amanides de tomàquets, ous farcits de ‘bonito’, anxoves del Cantàbric, pastís d’arròs i, òbviament, tampoc no hi podia faltar un clàssic de la cuina biscaïna com és el ‘Bonito’ amb tomàquet.
          Posteriorment i després d’una llarga sessió culinària, tots els participants, és a dir, els companys i companyes de la secció i els joves de San Nikolas van sopar plegats.

Gastronomia solidària

“Vam assaborir els àpats mentre manteníem unes animades i molt interessants converses amb aquests nois, que necessiten una oportunitat per encaminar la seves vides”, reflexiona el delegat de Gastronomía Bilbao. “La veritat és que ho vam passar igual de bé nosaltres que ells”.

          L’activitat es va dur a terme en el marc del pla d’acció social de la Soci, del qual la secció dels aficionats a la gastronomia de Bilbao és de les més actives. Enhorabona!  

Entrada anterior
QUÈ FEM?… SETMANA DEL 4 AL 10 DE JULIOL
Entrada següent
Astúries arrenca els motors de la solidaritat
Menú