Gastronomía Bilbao, cuinar, passar-ho bé i ser solidaris

“Ens ho vam passar fenomenal i van gaudir tant o més que els nostres convidats!”. No es cansen de fer activitats solidàries. Son així, i a la Soci hi tenen el terreny abonat per gaudir de la gastronomia i fer accions socials.

          En aquesta ocasió, els companys i companyes de Gastronomía Bilbao, amb José Hurtado a primera fila, van programar una activitat de dos dies, consistent en preparar un sopar de gresca i companyonia en col·laboració amb l’Asociación San Nicolás Zabalik, de la localitat d’Algorta-Getxo.

Recollida d’aliments

Així, a la vigília, el grup dels aficionats a la gastronomia bilbaïns, van anar a recollir aliments als supermercats, que els hi van cedir. Es tracta de gènere amb data de caducitat a punt de complir-se i que s’ha de consumir en pocs dies.

          Amb les bosses ben plenes per preparar un sopar de campionat, els col·legues de la secció es van dirigir tot seguit l’alberg social per deixar-hi tot el gènere i l’endemà hi van tornar per, juntament amb els nois en risc d’exclusió social residents, cuinar tot els plats.

Experiència enriquidora

“Vam preparar, i vam ensenyar-los a preparar, uns plats variats i molt apetitosos, que aquesta canalla ens va reconèixer que no estaven acostumats a menjar i la veritat és que ens ho vam passar molt i molt bé”, apunta el delegat basc.

Menú de ‘gourmets’

I és que la cosa va anar de…: pastís d’arròs, anxoves del Cantàbric, bonítol amb tomàquet, ous farcits de bonítol, amanides de tomàquets, revoltat de bolets, ‘pisto’, pits de pollastre amb salsa castellana. I de postres, pinya amb nata, polvorons, xocolates i cafès… “I la relació encara incloïa més receptes”, conclou el delegat.

          “El millor regust però, ens el va deixar l’agraïment de tota aquesta canalla amb els quals vam passar unes jornades per a ells molt maques i per a nosaltres molt enriquidores i gratificants”.

          Soci en estat pur!

Entrada anterior
A Córdoba tenen l’espai Soci, sota l’aigua
Entrada següent
Golf Sevilla fa un torneig per als nous inscrits
Menú