El vent solidari bufa amb força a Astúries

El port de Gijón esperava l’arribada d’una tripulació molt especial: la formada pels companys de la Soci i els seus convidats, nois i noies en risc d’exclusió social o amb discapacitat, tots ells i elles de la Fundació Siloé.

            La secció de Vela i Motonàutica Asturias, amb el delegat Ricardo Zafrilla capitanejant la nau, va donar una altra lliçó de solidaritat. I per partida doble, ja que no va ser una sinó dues les convocatòries organitzades pels nostres companys. Dos dies i un objectiu comú: fer passar una estona (llarga) entretinguda a persones que ho necessiten i ho agraeixen.

            L’activitat constava d’un dia sencer per gaudir d’un taller de navegació per la badia de Gijón i la costa propera, que incloïa també un taller de pesca. Comptat i debatut, estem parlant de vuit hores i mitja d’activitat marinera. “Ens hi vam posar a les 10 del matí, amb un grup de nens, amb els quals vam estar dues hores tirant la canya i pescant; i la veritat és que vam pescar molt i variat”, informa el delegat. Però tot seguit aclareix: “totes les peces capturades pels nens i nens van ser retornades al mar”.

            A propòsit, en jornades com aquestes sempre hi acostuma a haver algun mareig. No va ser aquesta una excepció, tot i que “cap nen no es va marejar, en canvi la seva monitora no s’ho va passar tan bé com ells”, afegeix amb un punt d’ironia el delegat. “Cal dir que els nens no van parar ni un moment de fer-nos preguntes sobre navegació i pesca, que amb molt de gust va manar responent”.

Un dia navegant i pescant

A les dotze tocades, la barca va tornar a port. Els nens van desembarcar i va pujar a bord el segon grup del matí, format per adults. “Vam repetir el mateix guió i cap a les dues de la tarda vam fer un descans per fer una queixalada i agafar forces per a la sessió de tarda”, explica el delegat.

            A la tarda es van fer dues sortides més, amb taller de navegació i pesca, en tots dos casos amb persones adultes. Val a dir que a la tarda la pesca va ser encara més abundosa que el matí, “i amb més varietat d’espècies, de mides més que acceptables”.

            L’ambient va ser immillorable i “les cares d’haver-ho passat molt bé que feien els nois i noies quan es van acomiadar”, són el millor balanç d’unes jornades que van comptar amb grups de més de trenta participants, que van seguir les normes de seguretat per la Covid-19.

            Per cert, l’últim grup es va endur les captures al seu centre d’acollida, “on les cuineres ja les esperen per prepararan un banquet de primera”, va dir-li un dels ‘pescadors’ de Siloé a un dels nostres.

            Amb el segell del PAS-Voluntaris de “la Caixa”. Enhorabona!

Entrada anterior
Presents a la Cursa de la Mercè
Entrada següent
Ha mort Ignasi Farreres, president de la Soci entre els anys 1974 a 1982
Menú