El grup d’Història Mallorca visita Sineu

Un Sol imponent i una calor intensa van emmarcar l’última sortida duta a terme pels companys i companyes d’Història Mallorca.

“Veure’ns, sortir junts, visitar la nostra magnífica illa, passar una jornada agradable i, per suposat, enriquir els nostres coneixements sobre la història local, és el que ens motiva a mantenir la vitalitat de la nostra secció”. En aquesta

          En aquesta sintonia, i amb el delegat, Damià Tomàs, escrivint el quadern de rutes, la secció balear es veu ben encaminada.

I, precisament, amb l’objectiu de mantenir ben viu l’ambient de les trobades també a l’estiu, Història Mallorca va organitzar una “trobada cultural d’associats i associades mallorquins a la preciosa localitat Sineu”, segons ens comunica el mateix delegat.

Excursió al centre de l’Illa

Es tracta d’un enclavament situat al Pla de Mallorca, és a dir, en ple centre geogràfic de l’illa.

          El grup va poder visitar la vila, amb atenció especial a la seva església parroquial de Santa Maria, una construcció ja documentada l’any 1248 i que va patir un incendi l’any 1505, fet que va provocar la construcció d’un nou temple d’estil gòtic com l’anterior.

          Els anys 1880 i 1881 s’hi feren obres d’ampliació: aquestes obres aportaren el creuer, una gran cúpula estrellada de base octogonal i una nova capçalera.

          Historia Mallorca, la millor proposta per conèixer la variada oferta de llocs magnífics que té l’illa, i en la millor companyia.

Entrada anterior
QUÈ FEM?… SETMANA DEL 5 A L’11 DE SETEMBRE
Entrada següent
Petanca Barcelona: precisió i punteria, en clau de Soci
Menú