D’això se’n diu ‘Socimarinisme’ en estat pur!

Un grup d’Activitats Subaquàtiques Catalunya viatja al Mar Roig. Signa la crònica de l’experiència la companya de la secció, Elisa:

Bon dia! ¡Buenos días! Briefing!…

Són les sis del matí i un grup de companys i companyes de la Soci, units per la nostra passió pel fons submarí, amb cara d’adormits i amb un cafè a la mà, ens trobem al saló de la segona coberta del SunyRevolution.

Hem anat a passar-hi una setmana, en el que es coneix com un liveaboard, és a dir, fer vida dins del vaixell per poder bussejar quatre cops al dia en indrets meravellosos allunyats de la costa egípcia del Mar Roig.

La primera immersió és ben d’hora, però a ningú li fa mandra. Tots tenim moltes ganes d’anar a l’aigua, i la llum és meravellosa. Ens enfundem el neoprè, verifiquem que els aparells funcionin perfectament (botella, manòmetre, ordinador, focus…no podeu imaginar la de coses que portem penjant!), revisem que el company de busseig ho porti també tot ben posat, i a l’aigua.

Cada immersió és un safari, una cerca relaxada i pausada del peix més estrany, del corall més colorit, tot gaudint d’uns fons esplèndids i de grans bancs d’espècies multicolors, en un espectacle preciós de vida submarina. “Jo he vist un peix cocodril”… “Doncs jo he jugat amb dos peixos pallassos en una anemone vermella”… “Què emocionant quan ens han passat els dofins a tocar”… “Heu vist l’enorme napoleó?”… “Quina por la morena gegant quan ha sortit de la cova!”… “impressionants els camions arrenglerats a la bodega del Thistlegorm”…

En sortir de l’aigua ens espera un fastuós esmorzar. Tot són somriures, cares de felicitat i bon rotllo, que continuen durant tot el dia, mentre parles amb un i altre.

Fora de l’aigua

Entre immersió i immersió tenim dues o tres hores de relax. Tot el grup ens anem trobant per les diferents cobertes i ubicacions del iot: xerres amb un, coneixes millor l’altre, rius fins que et fan mal els abdominals amb un tercer.

Qui vol es posa a prendre el sol o a descansar a la cabina, però l’ambient és tan relaxat que la major part del temps que no estem sota l’aigua, el passem compartint riures, històries i confidències. I menjant, perquè després de cada immersió hi ha un àpat per recuperar forces, amb un toc dolç al final, al que ningú es resisteix.

Per acabar el dia, sessió de fotos amb la posta de sol, o uns estiraments suaus de ioga sota els estels. I els que encara no tenen prou aigua, immersió nocturna.

Això el primer dia, i el segon, i el tercer… fins que sense adonar-nos ja ha passat una setmana fantàstica.

‘Socimarinisme’

El nostre grup de Socimarinisme agrupa gent en actiu, companys prejubilats, beneficiaris (parelles, pares, fills i filles), … i aquesta varietat fa que l’experiència sigui molt enriquidora.

Malauradament, en aquest viatge vam tenir dues baixes d’última hora, però com sempre som optimistes, ens serveix com excusa per intentar repetir l’experiència a finals d’aquest mateix estiu…

Entrada anterior
La Teatral premiada al concurs ‘Vila de Gràcia’
Entrada següent
Vela Andalucía Oriental va navegar fins a Mallorca
Menú