Ciclisme Mallorca roda per Salamanca i Portugal

Entre el 10 i el 15 de maig, la secció Ciclisme Mallorca, també coneguda com a Grup Ciclista Sa Poltrú, amb Miquel Ferrer al capdavant, va fer la primera sortida de l’illa d’enguany, per terres de Salamanca i Portugal.

Per tal d’evitar canviar d’hotel, van situar la base a Ciudad Rodrigo i des d’allà partien cada dia en cotxe fins a l’inici de les diferents rutes que havien programat. El primer dia van rodar per Lusitània: partint de Guarda van anar cap a Celorico da Beira, Fornos de Algodres, Mangualde i Viseu, en un recorregut de 88 km que es va arribar a fer dur, ja que el desnivell acumulat va superar els 1.500 metres. El segon dia es van dirigir cap al sudest i la ruta va ser més curta, però també més difícil: partint d’El Maillo van pujar la Peña de Francia, d’11 km de llargària i amb uns desnivells que oscil·laven entre el 5,8% i el 7,2%. A dalt, el termòmetre marcava 2º, però la sensació de fred és ben segur que estava baix zero, perquè feia un vent gelat que no havien previst i per al qual no havien portat equipatge d’hivern. El tercer dia van optar per arribar a Los Arribes del Duero, fregant Portugal i la província de Zamora, i van poder comprovar com de participativa és la gent de Pereña de la Ribera, ja que gairebé tot el poble havia pujat a l’ermita de Nuestra Señora del Castillo per celebrar la tradicional romeria. Aquest dia van recórrer 72 km i en algun tram van arribar a pujar un 14%.

A més de pedalejar també van aprofitar per fer una mica de turisme. Així, van visitar Salamanca, on després de localitzar el granot de la façana de la Universitat, van passar per les aules de Fray Luís de León i Unamuno –per veure si aquell lloc sagrat els proporcionava un poc de seny– i van dinar en un restaurant de la millor plaça d’Espanya; també van passejar per l’Alberca i Mogarraz, dos pobles de las Batuecas i la Sierra de Francia dignes d’esser visitats, i el darrer dia, ja de tornada, van entrar al castell on es va fundar el ducat d’Alba, a Alba de Tormes, i després van visitar el Museo de la Alfarería i el Museu Carmelità, on es conserva la major part del cos incorrupte de Santa Teresa de Jesús.

Si no hi ha res de nou, després de les dues pròximes sortides hauran completat el mapa ibèric, ja que hauran pedalat per totes les províncies de l’Estat espanyol –algunes, com les de Catalunya, quatre vegades–, a més de Portugal. Si a això hi afegim que també han fet tres sortides per França –els Pirineus i els Alps–, es pot afirmar sense por d’equivocar-se que el Grup Ciclista Sa Poltrú continua complint estrictament amb les seves tres divises: esport, gastronomia i humor, no necessàriament en aquest ordre.

Vine a rodar amb ells tu també! Apunta’t a la secció aquí.

Entrada anterior
Visita guiada pel casc antic d’Alacant
Entrada següent
Gran èxit a les representacions de “Senectut? (Prohibit envellir)”
Menú