Xènia Dyakonova comparteix sessió amb el Club de Lectura Barcelona

L’escriptora va acompanyar Lectura Barcelona per parlar del llibre “El conte de l’alfabet”.

Nascuda a Sant Petersburg (1985), comença a escriure poesia des de ben petita i apareix en alguns programes infantils i juvenils de ràdio i TV de la seva ciutat natal. Quan arriba a Barcelona el 1999, després dels anys d’institut, anant i venint de Barcelona a Sant Petersburg, decideix estudiar filologia catalana. Confessa que la motivació prové, en part, per la biblioteca que havia deixat la propietària del pis on s’havia instal·lat amb la família.

Va debutar l’any 2003 en rus amb el poemari, “La meva vida sense mi”. El 2007 va publicar un segon llibre, “Vacances”, al qual cal afegir “Florianópolis” (2010). “Per l’inquilí anterior” està format per una vintena de textos que són recreacions de poemes en rus. En “El conte de l’alfabet”, convoca a trenta-tres paraules per traçar un diccionari íntim de la seva memòria a través de les lletres de l’alfabet ciríl·lic.

Una excel·lent oportunitat per conèixer aquesta poetessa, traductora, critica de literatura i professora d’escriptura, en una sessió molt interessant on els membres de la secció van tenir l’oportunitat de conèixer personalment aquesta escriptora, que ben segur donarà molt a parlar.

Apunta’t tu també al Club de Lectura Barcelona!

Entrada anterior
La Teatral estrena “Senectut? (Prohibit envellir)”
Entrada següent
Marxem de viatge!
Menú