Visita a castell medieval i tast d’olis exclusiu

El Castell de Pallargues és un enclavament d’epoca medieval, a la localitat de les Pallargues, de la comarca de la Segarra, i ens interessa aquí, perquè va ser el punt central de l’excursió que, en el marc de les ‘activitats socials’ organitzades per la Soci, va tenir lloc la passada tardor.

          Els expedicionaris van sortir des de Barcelona en direcció a Igualada, on va tenir la primera parada per fer un esmorzar ràpid però complet: entrepà de ‘baguette’ amb pernil ibèric, regat amb una mica de vi, aigua i cafè o cafè amb llet.

Castell medieval

Amb les reserves plenes, el grup ja no va parar fins arribar a la població de les Pallargues i, més concretament, al seu magnífic castell medieval, situat al punt més alt de la ciutat, que va visitar acompanyat d’un guia.

          Es tracta d’una antiga casa senyorial, transformada al segle XVI, amb la gran arcada gòtica de 13 metres, la més ampla del gòtic català, que presideix la façana, com element més destacat, juntament amb els finestrals rectangulars. Mentre que a l’interior, es conserven les restes de la torre circular del segle XI, que va donar origen al castell.

 ‘Casa Borges’

Tot seguit, el grup es va trasladar a la capital de la Segarra, Tàrrega, per visitar la finca Mas de Colom propietat de ‘Casa Borges’, on les explicacions del guia i la projecció de fotografies, van servir per conèixer la història de la finca, que data del segle XIV, i dels productes elaborats per l’empresa agroalimentària, en un marc de 70 hectàrees amb un mosaic de plantacions d’ametllers, de nogueres, de pistatxers i d’oliveres.

Olis i fruits secs

El moment segurament més esperat de la jornada però, va ser el tast d’olis per conèixer-ne l’elaboració i les propietats, i la degustació de fruits secs de la marca, amb explicacions sobre els avantatges del seu consum per a la nostra salut. Acabades les visites i abans de tornar a casa, el grup va dinar en un restaurant de la zona.

          Com a record de l’excursió, tots els assistents van ser obsequiats amb una ampolla d’oli d’oliva verge extra i una bossa d’ametlles, per gentilesa de ‘Casa Borges’. Activitats Soci!

Entrada anterior
Segueix l’estrena de La Teatral per ‘Streaming’…
Entrada següent
Teatre infantil a la Festa de la Soci
Menú