Senderismo Alicante: explorant la serra de Mariola

El dimecres 28 de febrer, un grup de companys i companyes de Senderismo Alicante es va reunir al centre d’informació del Parc Natural de la Serra de Mariola, a Banyeres, per iniciar una ruta que prometia descobrir tresors naturals i culturals de la regió.

El recorregut, que va començar al centre d’informació, es va endinsar en una pintoresca pista forestal. Durant el trajecte, els senderistes van tenir l’oportunitat de contemplar diverses fàbriques abandonades, vestigis del passat industrial de la zona, així com antics molins que un cop van proporcionar energia a aquestes instal·lacions. A més, al recorregut van trobar una petita ermita, que afegia un toc d’espiritualitat al paisatge.

Un dels punts destacats del recorregut va ser la Font de la Coveta, que és el naixement del riu Vinalopó, on els excursionistes van poder presenciar l’aigua brollar lleugerament, i van gaudir d’un moment de connexió amb la natura en el seu estat més pur.

Continuant pel camí, van pujar al Castell del Vinalopó, ubicat al cim d’una petita muntanya. Des d’aquest punt privilegiat, van poder gaudir d’unes vistes espectaculars, amb l’imponent Montcabrer, el pic més alt de la serra de Mariola, dominant l’horitzó.

La tornada es va realitzar per l’altre marge del riu, cosa que va brindar als excursionistes l’oportunitat d’admirar novament els antics molins al llarg del camí. Un dels punts d’interès va ser el Molí del Pou Vell, una construcció més recent en comparació dels molins anteriors, que va afegir un element de contrast històric al recorregut.

Finalment, el grup va tornar al punt d’inici, després d’haver gaudit d’un dia excepcional a l’aire lliure i amb la satisfacció d’haver explorat i descobert alguns dels secrets més ben guardats de la natura i la història d’Alacant.

Entrada anterior
Visita al parc de la Ciutadella
Entrada següent
Passió pel patchwork
Menú